Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Zonguldak ili dahil 10 ile gezici kütüphane gönderildi. Ankara’da gezici kütüphaneyi uğurlama töreni düzenlendi. Zonguldak’tan da Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü tarafından gönderilen ekip aracı teslim aldı.

Ayşegül Kara; Eczacı varsa hayat var Ayşegül Kara; Eczacı varsa hayat var

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, ‘Gezici Kütüphane Uğurlama Töreni’ne katıldı. Ankara, Antalya, Balıkesir, Bayburt, Çankırı, Kars, Samsun, Tokat, Tunceli ve Zonguldak illerinde kitapseverlerle buluşacak 10 gezici kütüphane Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası’ndan (CSO) hareket etti. Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy, Türkiye’nin her noktasına kültür merkezleri inşa ederek kültür ve sanata vatandaşların erişimini sağlamak gerekli altyapıyı Türkiye’nin dört bir yanında oluşturduğunu söyledi. Bakan Ersoy, vatandaşların yerleşik kütüphanelere ulaşmakta zorlandıkları noktaya ulaşabilmeleri amacıyla gezici kütüphane çalışmaları yaptıklarını ifade etti.

Kültür ve Turizm İl Müdürü Taner Dursun da konuyla ilgili yaptığı açıklamada;

“Bakanlığımız ülkemiz genelinde, yerleşik kütüphane hizmetlerinden çeşitli nedenlerle yararlanamayan vatandaşlarımızın bilgiye erişiminde sorun yaşamaması için kütüphane hizmetini halkımızın ayağına taşımaya başlamıştır.

Şehrimize bu akşam saatlerinde gelecek olan "Gezici Kütüphane" aracımız tüm okurlarımıza ve halkımıza hayırlı olsun” dedi. (Haber: Merkezi)

WhatsApp-Image-2024-02-13-at-17.26.15

AW140876_02

AW140876_03

Editör: Murat Barutçu