Zonguldak’a bağlı bazı köylerde gerçekleştirilen muhtarlık seçimleri, belirlenen usulsüzlükler ve çeşitli sebeplerden ötürü iptal edildiği öğrenildi.

Zonguldak’a bağlı bazı köylerde gerçekleştirilen muhtarlık seçimleri, belirlenen usulsüzlükler ve çeşitli sebeplerden ötürü iptal edildi. Edinilen bilgilere göre, ilçelere bağlı 15 köydeki muhtarlık seçimleri yeniden yapılacak ve seçimlerin Haziran ayında gerçekleştirileceği planlanıyor.

USULSÜZLÜK VE AKSAKLIKLAR NEDENİYLE İPTAL

Seçimlerin iptaline neden olan usulsüzlükler ve aksaklıklar hakkında detaylı bilgi verilmezken, iptal kararının ardından seçimlerin yeniden düzenlenmesi kararı alındı. Yetkililer, seçim sürecinde yaşanan problemlerin tespit edilip çözüme kavuşturulmasının ardından, seçimlerin adil ve şeffaf bir şekilde gerçekleştirilmesi için gerekli önlemlerin alınacağını belirtti.

GEÇİCİ TEDBİRLER VE YENİ SEÇİM TAKVİMİ

İptal edilen seçimlerin ardından ilgili köylerde geçici tedbirler alınarak köy işlerinin aksamaması sağlanacak. Geçici yönetimler tarafından yürütülecek olan köy işleri, yeni muhtarlık seçimlerine kadar devam edecek. Yeni seçim takvimi ise Haziran ayında yapılacak seçimlere göre belirlenecek.

KÖYLÜLER YENİ SEÇİM TARİHİNİ BEKLİYOR

Köy sakinleri, iptal edilen seçimlerin ardından yeni seçim tarihini beklemeye başladı. Seçimlerin iptal edilmesiyle birlikte, köylerdeki mevcut muhtarların görev süreleri de geçici olarak uzatıldı. Yeni seçimler, köylülerin demokratik haklarını kullanarak doğru ve adil bir şekilde muhtarlarını seçmelerine olanak tanıyacak.

Giysi Pazarında Bayram Yoğunluğu Giysi Pazarında Bayram Yoğunluğu

ZONGULDAK'DA GÖREVDEN ALINAN MUHTARLAR

Köylerde Usulsüzlük 2

Muhabir: Fadime YILMAZ ELMA