Düzceliler Volkan Arslan ve Bilal Hancı ile horona doydu Düzceliler Volkan Arslan ve Bilal Hancı ile horona doydu

Amasya Haber - Güney Koreli Yoojin Ahn, İngilizce eğitimi sırasında tanışıp kalbini kaptırdığı Türk askeri Haluk Kılınçer ile Türkiye'de unutulmaz bir düğünle dünya evine girdi.

Biyomedikal mühendisi olan Yoojin Ahn, İnternet üzerinden yaptığı İngilizce eğitiminde Astsubay Haluk Kılınçer ile tanıştı. Zamanla arkadaşlıkları aşka dönüşen çift, bu güzel gelişmeyi aileleriyle paylaştı. Haluk Kılınçer, Güney Kore'ye giderek Yoojin Ahn'a evlilik teklif etti ve Ahn da sevinçle "Evet" dedi. Kılınçer, Yoojin Ahn'ı ailesinden de isteyerek geleneklere uygun bir şekilde evlilik yolunda ilk adımı attı.

Genç çiftin düğünü, damadın memleketi Amasya'da bir otelde, Türk gelenek ve göreneklerine uygun bir şekilde gerçekleşti. Gelin ve damat, dans ederek pasta kesti ve ardından mutluluklarını paylaşan misafirlerle birlikte müzik eşliğinde coşku içinde eğlendiler.

Yoojin Ahn'ın annesi Yehwan Ahn, kızının bir Türk ile evlenmesinin mutluluğunu yaşadığını belirterek, "Kızım Türkiye'de evlendiği için çok mutluyum. Türkiye kardeş ülke" dedi ve duygusal bir şekilde konukların önünde saygıyla eğildi.

Haluk Kılınçer'in kardeşi Zeynep Hande Kılınçer de, "Amasya'nın Koreli bir gelini oldu. Yeni akrabalarımız çok sıcakkanlı ve misafirperver. Aramızda hiç yabancılık hissetmedik" şeklinde konuştu.

1950 Kore Savaşı'ndan tam 73 yıl sonra, Türk ve Güney Koreli aileler düğün vesilesiyle bir araya gelerek akraba oldu. İHA

Üstyapı düzenleme çalışmalarında sona geliniyor Üstyapı düzenleme çalışmalarında sona geliniyor

Klimalı, banyolu, ‘Güvercin Otel’: Yüzlerce müşterisi var! Klimalı, banyolu, ‘Güvercin Otel’: Yüzlerce müşterisi var!

Devrek’te otomobiller çarpıştı! Devrek’te otomobiller çarpıştı!

AW001800_01

Araf Hayvancılık;  Yenilikçi Teknolojilerle Türkiye'nin Tavukçuluk Sektöründe Lider… Araf Hayvancılık;  Yenilikçi Teknolojilerle Türkiye'nin Tavukçuluk Sektöründe Lider…

AW001800_06

AW001800_03

Editör: Virda Şahin