Zonguldak Belediye Meclisi Aralık ayı toplantısı birinci birleşimi gerçekleştirildi.

Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, başkanlığında gerçekleştirilen meclis toplantısında gündemin 8 maddesi görüşülerek ilgili komisyonlara havale edildi.

Gündem dışı söz alan CHP’li belediye meclis üyesi Turgut Aydın: “Zonguldak Limanı içerisinde Zonguldak halkının şikayeti olan bir konu var. Limanda kömür ve dökme yüklerin yüklendiği yerlerde kömür deposunun olduğu yerde rüzgarlı havalarda bütün kömür tozu her tarafa geliyor ve bu konuda şikayetler var. Bu sadece çevre kirliliği açısından değil halk sağlığı açısından da çok önemli bir konu. Çünkü rüzgarla uçuşan kömür tozlarını biz hava ile birlikte soluyoruz. Daha önce limana gelen kömürleri boşaltacak alternatif alanlarımız yoktu ama şimdi Eren ve Filyos Limanları var. Dolayısıyla bu liman içerisinde kömür depoları konusunda ne düşünüyorsunuz? O kömür depolarını limandan kaldırmayı düşünüyor musunuz? Diyerek Belediye Başkanı Ömer Selim Alan’a bu konudaki görüşlerini sordu.

Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, ise konu hakkında şunları ifade etti: “Kömür yükleme boşaltma alanını herhalde Zonguldak’ımızda yaşayan 103 bin insanımızdan bir kişi dahi “oranın o şekilde kalmasından ben memnunum” diyen çıkmaz. Bizde bu konuyla ilgili milletvekillerimizle beraber KARDEMİR yönetim kurulu başkanı ve yönetimine talebimizi ilettik ve “Bunu buradan kaldıralım. Bunun tozu, kiri Zonguldak’ımıza zarar veriyor. İnsanımız zarar görüyor” dedik. Onlarda limanda faaliyetlerinin devam etmesi için zamana ihtiyaçları olduklarını söylediler. Bizde ısrarlı bir şekilde bu konuyu takip ediyoruz. Biran evvel şehrimizin merkezinden alınmasını hem istiyoruz hem de sıkı takip ediyoruz. İnşallah limandaki yükleme boşaltma alanı biran önce boşaltılır. Orasını toz kir olmadan vatandaşın hizmetine sunarsak eminim herkes mutlu olur.”

Konuşmaların ardından Zonguldak Belediye Meclisi Aralık ayı toplantısı ikinci birleşiminin 7 Aralık 2022 günü saat 14.00’da yapılması oy birliği ile kabul edildi.

Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Haber Merkezi