Zonguldak’ta uzun zamandır terfi bekleyen hakemler, yeni kokartlarına kavuştu. Kentte il hakemi kokartıyla başarılı maçlar çıkaran 1’i kadın 4 hakem, il hakemliğinden bölgesel klasman hakemliğine yükseldi. Hakemlerin 2’si orta, 2’si yardımcı olarak görev alacak.

Merkez Hakem Kurulu tarafından dün açıklanan terfi sonuçları kapsamında, Buğçe Taşçıoğlu, Emre Tamboğa, Yunus Emre Yüksel ve Atakan Yüzlü bir üst klasmana terfi eden isimler oldu.

Emre Tamboğa ile kadın hakem Buğçe Taşçıoğlu “bölgesel hakem” unvanı aldı. Yunus Emre Yüksel ile Atakan Yüzlü de “bölgesel yardımcı hakem” kadrosuna dahil oldu.

Dün kesinleşen terfiler üzerine söz konusu 4 hakem, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Bilgi Bankası’na yeni unvanlarıyla kayıt edildi.

Dünden bu yana terfi almanın mutluluğu içindeki Zonguldaklı hakemler, şuan devre arasında olan Bölgesel Amatör Ligde, 4 Şubat’ta başlayacak ikinci yarıyla birlikte Zonguldak hakemliğini il dışı müsabaka görevlerinde temsil edecek.

TFF Hukuk Kurulu konuyu derinleştiriyor! “Maçta ne gördünüz anlatın?” TFF Hukuk Kurulu konuyu derinleştiriyor! “Maçta ne gördünüz anlatın?”

KLASMANDAKİ HAKEM SAYISI 10’A YÜKSELDİ

Öte yandan, yeni terfiler üzerine Zonguldak’ı klasmanda temsil eden hakem sayısı 10’a yükseldi.

Bilindiği üzere Zonguldak’ı, Hakan Ergin C klasman, Emir Kılıçarslan C klasman yardımcı, Mücahit Karakurt ile Enis Akça bölgesel, Arif Emre Harmanbaşı ile Melih Kaya da bölgesel yardımcı hakem kategorisinde temsil ediyordu.

B klasman kategorisinde yer alan Eren Gökmen, sağlık problemleri nedeniyle hakemlik mesleğini sezon başında askıya almıştı.

Edinilen bir diğer bilgi ise, uzun zamandır Bölgesel klasmanda yer alan fakat işi dolayısıyla İstanbul’da ikamet eden Mücahit Karakurt’un kaydını İstanbul’a aldıracağı yönünde. Bu durumda bölgesel hakem klasmanındaki hakem sayısı 3’ten 2’ye, genel sayı da 9’a düşecek.

SPOR SERVİSİ

Editör: Hüseyin EKİNCİ