Kan, her yıl milyonlarca insanın hayatını kurtaran önemli bir kaynaktır. Kan, ameliyatlar, doğumlar, kazalar ve diğer tıbbi durumlar için gereklidir. Kan bağışı yapmak, başkalarının hayatını kurtarmanın ve topluma geri vermenin harika bir yoludur.

Kızılay kan merkezi yetkililerinden alınan bilgilere göre, "Kan seviyelerimiz Türkiye genelinde 26 bin seviyelerinde bu rakamın 76 bin seviyelerinde olması gerekiyor. Günde 12 bin ünite kan kullanılıyor. Allah korusun bir facia olsa 2 günlük kanımız var kan acil değil sürekli ihtiyaç. Bu nedenle bütün vatandaşlarımızı kan ver vermeye davet ediyoruz. Kan stoklarımız kritik seviyenin çok altında vatandaşlarımız 15 dakikalarını arayarak gönüllü kan bağışında bulunabilir" dendi.

Kan bağışı yapmak için herhangi bir sağlık sorunu olmamanız ve 18 yaşından büyük olmanız gerekir. Kan bağışı yapmak yaklaşık 15 dakika sürer ve herhangi bir acı veya rahatsızlık vermez.

Uzmanından botoks uyarısı Uzmanından botoks uyarısı

Kan bağışlamak, başkalarının hayatını kurtarmanın ve topluma geri vermenin harika bir yoludur. Lütfen kan bağışı yapın ve bir hayat kurtarın. (Haber: Sertaç ÖZDEMİR)

WhatsApp-Image-2023-07-22-at-14.29.58

Editör: Murat Barutçu