Meteoroloji uzmanı Kerem Ökten sosyal medya hesabından Türkiye'ye 27 Ağustos hakkında çok önemli bir haber verdi. Ökten, sonbaharın erken geleceğine dikkat çekerek, bol kar yağışlı bir kış geçeceğini söyledi.

Ökten, "Farklı bir Sonbahar çünkü mutlak Sonbahar. 27 Ağustos'ta başlıyor..." dedi.

Barajlardaki doluluk oranlarına da dikkat çeken Ökten, suyun idareli kullanılması gerektiğini vurgulayarak, “Daha kötü senelerde gördük elbette; fakat önümüzdeki süreçte hiçbir şeyin garantisi yok. Tahminim el nino'nun Sonbahar ve Kış mevsimlerinde bol yağış getireceği yönünde. Yine de işimizi garantiye alalım... İstanbullular 27 Ağustos'u beklesin. Ondan sonra arada bir kaç gün sıcak olsa da; mutlak Sonbahar geliyor... Hiç şüphem yok ki; Doğu Anadolu bu sene bol kar yağışlı geçecek. Tüm el nino Kışlarını birleştirdiğimizde, Türkiye'mizin bol yağışlı geçeceğini görmekteyiz...” ifadelerine yer verdi.

Öte yandan, farklı meteoroloji uzmanlarının ortak açıklaması ise yaz mevsiminin erken sona ereceği ancak soğuk hava dalgasının ülkeyi erken terk etmeyeceği yönünde oluyor. Uzmanlar, Türkiye’yi 9 ay sürecek bir kış mevsimine hazırlıklı olmaya davet ediyor.

Araç içinde vurulmuş bulundu! Araç içinde vurulmuş bulundu!

Haber: Fadime YILMAZ ELMA

Editör: Murat Barutçu