İstanbul ile Ankara arasında en önemli karayolu geçiş noktası olan Düzce’de Vali Selçuk Aslan başkanlığında 2023-2024 yılı kış tedbirleri toplantısı yapıldı. Vali yardımcıları, kaymakamlar, ilgili kurum müdürlerinin katıldığı toplantıda bilgilendirme ve değerlendirme gerçekleştirildi.

Toplantıda alınan kararlar şu şekilde;

-Kış mevsiminde alınacak tedbirlerden sorumlu tüm kurum ve kuruluşlar araç ve gereçlerini gözden geçirecek kar lastiği, zincir, çekme halatı gibi herhangi bir aksaklığa mahal vermeyecek.

-Belediyeler STK'lar ve Doğa Koruma Milli Parklar Müdürlüğü tarafından havaların soğumasıyla şehrin en ücra noktalarında yiyecek bulmakta zorlanan sahipsiz sokak hayvanları için mama desteği verilecek.

-Olumsuz hava şartlarında halkın can ve mal güvenliğinin korunması güvenle seyahat edebilmeleri için kurumlar arası işbirliği ve koordinasyon sağlanacak.

-112 Acil Çağrı Merkezine gelen ihbarlar anında ilgili birimlere aktarılarak en hızlı şekilde değerlendirilecek.

-Kaza olması veya yolun trafiğe kapanması durumunda yol üzerinde bekleyen araçlar ile tesislerde bekletilen araçlarda yaşanabilecek hırsızlık gibi durumlarda kolluk kuvvetlerince güvenlik önlemleri arttırılacak.

-Yolda kalan araçlar için vinç ve çekiciler hazır bulundurulacaktır. Karayolları tarafından tır ve araçlar için parklanma alanları oluşturulacak, trafik ekiplerince yönlendirme yapılacak. Bu alanlarda bekleyen şoför ve yolculara Kızılay ve belediyeler aracılığıyla ikramlar verilecek.

-Kış lastiği uygulamasına 1 Aralık itibariyle geçildi. Bu tarihten sonra kış lastiği olmayan ticari araçlara müsaade edilmeyecek. Öğrencilerin güvenliği için okul servis araçlarının denetimleri sıklaştırılacak.

-Motosikletlerin sert ve şiddetli rüzgar ve fırtına durumunda elektrikli scooterın trafiğe çıkışları yasaklanacaktır.

-Öğrencilerin okullarına erişiminin zorlaştığı hava şartlarında durum Valilik ve Kaymakamlıklar tarafından değerlendirilecek olup tatil kararı hızlı bir şekilde paylaşılacak.

-Yoğun kar yağışı buzlanma çığ ve heyelan nedeniyle yolun trafiğe kapandığı durumlarda şehir içi ve şehirler arası alternatif güzergahlar belirlenerek en kısa sürede kamuoyuna duyurulacaktır.

-Yol şartları nedeniyle gerek terminalde, gerekse karayolu üzerinde beklemeye alınan araçların sürücü ve yolcuların ihtiyaçlarını karşılamak üzere otel, fırın, tesis ve lokanta gibi yerlerin sürekli hizmet vermeleri sağlanarak bu yerlerin fiyat ve kalite denetimleri yapılacak.

-Sorumluluk alanlarına bakılmaksızın karla mücadelede görevli araç ve ekipler tarafından olumsuzluklara anında müdahale edilecek ve trafik akışı sağlanacaktır.

-112 Acil Çağrı Merkezi ve 153'e gelen ihbarlarla sokakta yaşayan evsiz vatandaşlar polis, jandarma ve zabıta ekipleri tarafından bulundukları yerden alınarak sağlık kontrollerinden geçirilip misafirhanelere yerleştirilecek. (İHA)

Düzce emniyeti adak kesti Düzce emniyeti adak kesti

AW088787_01

AW088787_03

Editör: Murat Barutçu