İkinci Amatör Küme’de bir hafta daha geride kaldı. Merkez, Ereğli ve Çaycuma grubunda oynanan 7 maç neticesinde 6 takım galip geldi, bir maç skor eşitliğiyle sona erdi. Bilindiği üzere 4 takımlı Kilimli grubunda sezon geçen hafta Göbü Gençlikspor’un şampiyonluğuyla sona ermişti.

7 Mayıs Pazar günü oynanan maçlarda Güvenlikgücüspor, Asmaspor, Çaycuma Yeşilvadispor, Karamusaspor, Cumaspor, Filyos Ateşspor kazanan takımlar oldu. Gol düellosu şeklinde geçen Kozlu Maden İşçileri Topbaşıspor-Terakkispor (4-4) maçı, haftanın berabere biten tek maçı oldu.

Ereğli grubunda, fikstüre göre normalde dün oynanması gereken Bayatspor-Ereğli Demirspor karşılaşması, 9 Mayıs Çarşamba günü oynanacak. Yine Ereğli grubunda ligden çekilen Eleşlerspor’la karşılaşan Ereğli Demirspor 3-0 hükmen kazandı.

GOL SAYISINDA BÜYÜK DÜŞÜŞ

Ligde geçen hafta 70’in üzerine çıkan gol sayısı bu hafta 34’te kaldı. Bu gollerin 22’si Merkez grubunda, 10’u Çaycuma grubunda, 2’si Ereğli grubunda kaydedildi.

Merkez grubunda Asmaspor’un Çaydamarspor’u 11-0 yendiği karşılaşma, haftanın en farklı galibiyeti oldu. 4-4 sonuçlanan Kozlu Maden İşçileri Topbaşıspor-Terakkispor maçı da en gollü maçlardan biriydi.

LİDERLER DEĞİŞMEDİ

Merkez grubunda oynadığı 8’inci maçı da kazanan Asmaspor 24 puanla liderliğini sürdürdü. Liderin en yakın takipçisi Terakkispor, bu hafta iki puan bırakınca 7 puan geride kaldı. İkinci sıradaki Terakkispor da takipçisi Güvenlikgücüspor’un 6 puan önünde yer alıyor.

Çaycuma grubunda yarış kızıştı. Grupta haftanın en karlı takımı Filyos Ateşspor oldu. İkinci Çaycumagücüspor’un BAY geçtiği haftada lider Devrek Bastonkentspor’la karşılaşan Filyos ekibi, zorlu karşılaşmayı 1-0 kazanarak 6 puan değerinde bir galibiyet elde etti.

Bu sonucun ardından yeniden şekil alan puantaj tablosunda, Devrek Bastonkentspor ile Çaycumagücüspor 17’şer puanla ilk iki sırayı paylaştı, 3’üncü Filyos Ateşspor da 15 puanla zirveye bir adım daha yaklaştı.

Ereğli grubunda bir maçı eksik olan Ereğli Demirspor, bu rağmen açık ara farkla liderliğini sürdürdü. 16 puanla grubun zirvesinde bulunan Ereğli Demirspor’u, 5 puan geriden 11 puanla, Karadeniz Ereğlispor ile Karadeniz Ereğli Göztepespor izliyor. Lider, Çarşamba günü son sıradaki Bayatspor’la karşılaşıp eksik maçını tamamlayacak.

MERKEZ GRUBU

merkez-2

TOPLU SONUÇLAR

Güvenlikgücüspor-1848 Siyah İncispor:2-1

Kozlu Maden İşçileri Topbaşıspor-Terakkispor:4-4

Çaydamarspor-Asmaspor:0-11

Kozlu Taşkömürüspor (BAY)

10. HAFTANIN MAÇLARI

Terakkispor-Kozlu Taşkömürüspor

1848 Siyah İncispor-Çaydamarspor

Asmaspor-Kozlu Maden İşçileri Topbaşıspor

Güvenlikgücüspor (BAY)

ÇAYCUMA GRUBU

Süper Amatör Lige terfi final grubunda ikinci ayak heyecanı... Şampiyon kim olacak? Süper Amatör Lige terfi final grubunda ikinci ayak heyecanı... Şampiyon kim olacak?

ÇAYCUMA GRUBU-3

TOPLU SONUÇLAR

Çaycuma Yeşilvadispor-Çaycuma Yakaspor: 4-2

Karamusaspor-Hacılarspor: 2-1

Filyos Ateşspor-Devrek Bastonkentspor: 1-0

Çaycumagücüspor (BAY)

10.HAFTANIN MAÇLARI

Hacılarspor-Çaycumagücüspor

Çaycuma Yakaspor-Filyos Ateşspor

Devrek Bastonkentspor-Karamusaspor

Çaycuma Yeşilvadispor (BAY)

EREĞLİ GRUBU

ereğli grubu-3

TOPLU SONUÇLAR

Bayatspor-Ereğli Demirspor (9 Mayıs Çarşamba)

Karadeniz Ereğli Göztepespor-Cumaspor: 0-2

Karadeniz Ereğlispor-Eleşlerspor: 3-0 (Hükmen)

8. HAFTANIN MAÇLARI

Eleşlerspor-Ereğli Demirspor: 0-3 (Hükmen)

Karadeniz Ereğli Göztepespor-Bayatspor

Cumaspor-Karadeniz Ereğlispor

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Hüseyin EKİNCİ