Kilimli Belediye Başkanı Kamil Altun, Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti editör masası konuğu oldu.

Ziyarette ilk konuşmayı yapan ZGC Başkanı Derya Akbıyık; “Kilimli bizim için önemli bir ilçe aynı zamanda Zonguldak’ın geleceği açısından parlayan, gelişen bir ilçe. Başkanımızın Kilimli için ifade ettiği seçim sloganı halen hafızalarımızda duruyor. Başkanımız “terk edilen değil tercih edilen Kilimli” demişti o doğrultuda da çalışmalar yapıyor. Sayın Kamil Altun Başkanıma ziyaretinden dolay teşekkür ediyorum, çalışmalarında başarılar diliyorum” dedi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek sözlerine başlayan Kilimli Belediye Başkanı Kamil Altun, konuşmasına şöyle devam etti:

KİLİMLİ HER ZAMAN ZONGULDAK’IN LOKOMOTİFİ OLMUŞ BİR İLÇEMİZ

“Göreve geleli 45 ay oldu ama dönüp baktığımda sanki 45 gün geçmiş gibi geliyor. İyisiyle kötüsüyle çok hızlı geçen bir dönem ama bu dönem içerisinde ilçemiz için çok güzel çalışmalar yaptığımıza inandığım süre olarak görüyorum. Kilimli uzun yıllardan beri siyasi olarak, spor olarak, ticari olarak, ekonomik olarak her zaman Zonguldak’ın lokomotifi olmuş güzide bir ilçemiz ve bu ilçede Belediye Başkanlığı yapmak bize nasip oldu. Ben her zaman 2 dönem bu görevi yapmak istiyorum diyorum inşallah öylede olur ama dolu dolu, hizmet ederek olur. Çünkü ilçemiz maalesef son dönemde diğer ilçelerimize göre çok geri kalmıştı. Yapılacak çok fazla işimiz var. Altyapısından üstyapısına yapılabilecek her şey bize kaldı.

KİLİMLİ’Yİ HİZMET VE HUZUR KENTİ HALİNE DÖNÜŞTÜRDÜK

İlk göreve geldiğimizde insanlar “Başkanım çöpümüz alınsın yeter. Caddelerimiz temiz olsun yeter” diyorlardı çünkü Kilimli’miz temizliğe bile hasretti. Bu kadar küçük ama önemli talepleri bile yerine getirilmiyordu şimdi Allah’a şükür böyle bir sorunumuz yok. 45 ay boyunca mesai arkadaşlarımız, meclis üyelerimiz, teşkilatımızla beraber gece gündüz demeden bu ilçenin gelişmesi, büyümesi, modernleşmesi için çaba sarf ediyoruz. Kilimli halkının layık olduğu hizmetleri onlara getirebilmek için var gücümüzle çalışıyoruz. Biz 2 buçuk yıl sadece tamirat tadilat yaptık ama 2022 yılında Kilimli ilçemiz kabuğunu değiştirdiği, üzerindeki karanlığı attığı, diğer ilçelerden bile insanlarımızın ziyaret ettiği hizmet ve huzur kenti haline dönüştürdük.

KİLİMLİ YILLARCA İLÇE OLDUĞUNU HİSSEDEMEDİ

Kilimli ilçe oldu ama ilçe olduğunu bir türlü hissedemedi. Çünkü kurumları bile yoktu. Vatandaşlarımız işlerini halledebileceği Kaymakamlık binası bile yapılamamıştı, içinde eksik şube müdürlükleri vardı, kurulamayan birimler vardı. Kaymakamlığın yapılacağı yerde tapuyla ilgili sıkıntılar vardı onları çözdük. Baktık Tapu Müdürlüğü yapılmayacak Zonguldak’ta gözüküyor girişimlerimiz sonucu ilçemize Tapu Müdürlüğünü getirdik. Kilimli ilçe sınırlarımızda bulunan tüm vatandaşlarımız tapu işlerini ilçemizde halledebiliyor ve Zonguldak’a gitmek zorunda kalmıyor. Noter sorunumuz vardı ilçemize Noter Müdürlüğü getirdik. Dere Islahı sorunumuz vardı bu sene birinci etabını tamamladık. İkinci etabı da bizim için çok önemli ve 24 milyon liralık bir ihale.

KİLİMLİ BELEDİYESİNİN BALIKÇILARLA ALAKALI BİR SIKINTISI YOK

Balıkçı Barınağı konusunda Kilimli Belediyesinin, Kamil Altun’un veya Kilimli Kaymakamlığının, Zonguldak Valiliğinin balıkçılarla alakalı bir sıkıntısı yok, olamaz, olmayacaktır. Bunu ısrarla söylüyorum. Evinin ekmeğini balıkçılıkla geçindiren dostlarımız, abilerimiz, arkadaşlarımızla beraber Kaymakamlığımızda toplantı yaptık. Bunlara Kilimli Limanı içerisinde olması gerektikleri yerde modern bir şekilde burada yaşamlarını idame ettirebilecekleri yerleri yapacağız.

KİLİMLİ’YE TOKİ MÜJDESİ

Kilimli ilçemizde TOKİ konusu 3 yıldır çok arzu edip olumlu bir adım atamadığım bir konuydu. Çok şükür bu sene TTK Genel Müdürlüğümüzün Karadon Müessese Müdürlüğündeki çok büyük bir arsasını TOKİ’ye devretmesiyle beraber artık anlaşmalar sağlanmak üzere. Toplu Konut İdaresi, TTK Genel Müdürlüğümüz ve Enerji Bakanlığımızın anlaşması tamamlanmak üzere. 50 dönüm alan üzerine 801 dairenin yapılabileceği konutların 2023 yılı içerisinde temelini attıracağımızın müjdesini vermek istiyorum.

İLÇEMİZİN ÇEHRESİNİ DEĞİŞTİRDİK

Göreve geldiğimiz günden bugüne kadar 45 aydır ilçemizin çehresini değiştirmesi anlamında çok büyük çalışmalar yaptık. Ama 2023 yılı bu yaptığımız çalışmaların kat ve kat fazlası olacak. Çünkü Kilimlili hemşerilerimiz her şeyin en iyisine en modernine layıklar. 2023 yılında inşallah bunu başaracağız. Kilimli artık parmakla gösterilen, tercih edilen, sevilen, vakit geçirilmek istenen bir ilçe olacak. Vatandaşlarımızdan bizlere destek olmalarını istiyorum.” Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Haber Merkezi