Zonguldak’ın Kilimli İlçe Belediye Başkanı Kamil Altun yaptığı açıklamada, “Göreve geldiğimiz günden itibaren İlçemizin büyümesi gelişmesi modern bir hale gelmesi için bir çok projeye imza attık. Bu doğrultuda kentimize yakışır bir projemizi daha sizlere açıklamak istiyorum” dedi. (Haber Merkezi)

Altun açıklamasında, “Kilimli’de rant ve peşkeş zihniyeti 31 Mart 2019 tarihinde sona ermiştir. Ben ve ekibim Kilimli halkının takdiri devam ettiği sürece Kilimli Belediyesinin kapısından rant ve peşkeşi asla sokmayacağız “ diyerek şunları söyledi:

“Bilindiği üzere geçtiğimiz günlerde, kıyı kenar çizgisi deniz tarafında olan, devletin hüküm ve tasarrufu altındaki bölümde kaldığı için Kaymakamlığımızca yıkımı gerçekleştirilen Balıkçı Barınaklarının olduğu bölgede yapılacak olan projemiz, 21.000 Kilimli vatandaşımızın hep birlikte yararlanacağı, İl Merkezinden ve çevre ilçelerimizden vatandaşlarımızın da ilçemize gelmelerini sağlayacak şekilde tasarlanmıştır.

Sizlere şunu belirtmek isterim ki yıkımdan önce balıkçı barınakları dernek başkanları ile yaptığım görüşmelerde ailesini balıkçılıkla geçindiren balıkçılarımızın kesinlikle mağdur edilmeyeceğini, Kaymakamlığımız önderliğinde kendilerine limanın uygun bir bölümünde yeni yerler gösterileceğini ve uygun barınaklar yapımında sonuna kadar destek olunacağını ısrarla belirttim. Buna rağmen tüm sözlerim, çarpıtılarak yalan ve iftiralarla kamuoyuna aktarılmıştır. Şahsıma bu alanla alakalı rant, peşkeş gibi iftiralar atılmaktadır.

Her daim Kilimlide emekçi kardeşlerimizin yanında olduk, olmaya da devam edeceğiz. Şunu belirtmeliyim ki Kilimli Kaymakamlığımızın önderliğinde BAKKA projesi ile İlçemizde balıkçılığın gelişmesi adına proje bedeli 3.2 milyon TL olan Soğuk hava deposu ve mezat alanı Bakanlığımız tarafından onaylanmış, Belediyemizin de paydaşı olduğu bu projeye kendi sorumluluğu olan mali ödemesini de gerçekleştirmiş bulunmaktayız.

Israrla belirtmek istiyorum ki evinin geçimini balıkçılıkla sağlayan balıkçılarımıza Kilimli limanı içerisinde en hızlı şekilde barınaklar yapılacaktır” (Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi