Kilimli Lisesi’nin 1970-1971 yılının ilk mezunları 53 yıl aradan sonra bir araya gelmenin sevincini yaşarken,  o dönemin öğretmen ve öğrencileri ile yıllar sonra aynı duygularla öğrencilik heyecanını da yaşadılar.

Zonguldak’ın Kilimli İlçesi’nde eğitim faaliyeti veren Kilimli Lisesi’nin ilk mezunları yıllar sonra bir araya gelerek hasret giderdi.

Kilimli Lisesi’nin 1970-1971 yılının ilk mezunları 53 yıl aradan sonra bir araya gelmenin sevincini yaşarken,  o dönemin öğretmen ve öğrencileri ile yıllar sonra aynı duygularla öğrencilik heyecanını da yaşadılar.

Kilimli Lisesi’nde okuyan Zonguldaklı müteahhit ve deneyimli siyasetçi Turgut Hamzaçebi 53 yıl aradan sonra yeniden sınıf arkadaşları ile buluşma ile ilgili şunları söyledi.

İç mimar evinde ölü bulundu! Başkan yardımcısının acı günü! İç mimar evinde ölü bulundu! Başkan yardımcısının acı günü!

“ÇOK GÜZEL BİR GÜNDÜ. DOYAMADIK”

Kilimli Lisesi'nin (1970-1971) ilk mezunları olarak 20 Eylül Çarşamba günü Kilimlide buluştuk. Uzun yıllar birbirini görmeyen sınıf arkadaşları olarak hasretle kucaklaştık. Sabah kahvaltımızı Radartepe’de belediye tesislerinde yaptık. Bizleri mezun eden öğretmenlerimizden Mustafa TURAN(Edebiyat), Feridun ÇIL (Geometri) ve Tülin BARUTCU (Müzik) aramıza katılarak bizlere duygulu anlar yaşattılar.

Radartepe’nin eşsiz manzarası ile Kilimlimize ve okulumuza tepeden kuşbakışı ile bakarak hem kahvaltımızı yaptık hem de özlem dolu duygularla eski anılarımızı anlattık.

Toplantımıza gelemeyen arkadaşlarımızın kulaklarını çınlattık. Vefat ederek aramızdan ayrılanları da rahmetle andık.

Öğlen okulumuzu ziyaret ettik. Okul müdürümüz, öğrenciler ve öğretmenler bizi heyecanla, sevgi ile ve ilgi ile karşıladılar. Okul müdürümüz Recep Ali Kanberoğlu nun makamındaki ikramlar ve akabinde yapılan güzel konuşmalar hepimizi duygulandırdı. Sınıf arkadaşımız ve aynı zamanda okul başkanlığımızı yapan Onbaşı ALTINTAŞ duygulanarak gözyaşlarına hakim olamadı. Müdür beyin konuşmasından sonra öğretmenimiz Mustafa Turan ders verici güzel bir konuşma yaptı. Okul bahçesinde toplu halde fotoğraf çekildi. Çok güzel bir gündü. Doyamadık.” (Haber Merkezi)

WhatsApp-Image-2023-09-21-at-16.22.43-(1)

WhatsApp-Image-2023-09-21-at-16.22.42WhatsApp-Image-2023-09-21-at-16.22.44WhatsApp-Image-2023-09-21-at-16.22.43-(2)

Editör: Murat Barutçu