Yarı profesyonel lig olarak adlandırılan Bölgesel Amatör Lig’in yeni takımı Kilimli Belediyespor için ortaya şok bir iddia atıldı. Sarı-Siyahlı kulübün, ekonomik kriz gerekçesiyle Ekim ayında başlayacak olan lige katılmayacağı kulaktan kulağa iyice yayılmaya başladı.

Cumhurbaşkanlığı genelgesi üzerine ülke genelinde olduğu gibi tasarruf tedbirleri uygulamaya başlayan Kilimli Belediyesi’nin, bugüne dek büyük destek verdiği Kilimli Belediyespor Kulübü’nden desteğini kesmesi, sarı-siyahlı takımı 2024-2025 sezonu öncesi bir hayli sıkıntıya soktu.

Hiçbir yerden geliri olmayan ve buna bağlı olarak yeni sezona dair bütçe oluşturamayan kulüp, bir yandan kulübü ayakta tutacak yeni bir başkan adayı ararken, diğer yandan da işadamları ve sanayi kuruluşlarından forma göğüs reklamı ve sponsorluk desteği bekliyor.

Destek konusunda girişimlerini yoğun şekilde sürdüren kulüp, eğer başkan ve sponsorluk desteği beklentisine karşılık bulamazsa, büyük bir olasılıklı ligden çekilme kararı alacak.

KOZLU BELEDİYESPOR DA AYNI GEREKÇEYLE ÇEKİLMİŞTİ

Şuan sadece söylentiden ibaret olan ligden çekilmeye yönelik iddia, yeni sezon öncesi resmiyet kazanacak olursa, Zonguldak bölgesinden son iki sezonda, Bölgesel Amatör Ligden çekilen takım sayısı 2’ye çıkacak. Hatırlanacağı üzere, geride kalan 2023-2024 sezonunda lige katılım hakkı bulunmasına rağmen ilçe takımı Kozlu Belediyespor, dönemin Belediye Başkanı Ali Bektaş’ın ekonomik krizi gerekçe göstermesi üzerine Bölgesel Amatör Ligden çekilmişti.

KİLİMLİ ÇEKİLİRSE NE OLACAK?

Bu sezon Süper Amatör Ligi şampiyon unvanla tamamlayarak direkt olarak Bölgesel Amatör Lige yükselen Kilimli Belediyespor’un çekilmesi halinde, 2024-2025 sezonunda yarı profesyonel ligdeki temsilci sayısı yine 2’ye düşecek. Bu durumda, Zonguldak’ı geçen sezon olduğu gibi Ereğli Belediyespor ile Alaplı Belediyespor temsil edecek.

Zonguldaklı yıldız futbolcu imzayı attı...  "Ailemize hoş geldin Cenk Şahin" Zonguldaklı yıldız futbolcu imzayı attı...  "Ailemize hoş geldin Cenk Şahin"

Öte yandan, aynı gerekçeler doğrultusunda kısa bir süre önce Ereğli Belediyespor Kulübü de açıklama yapmış, destek verilmemesi halinde hedef küçülmesine gidileceği, hatta futbol dahil tüm spor branşlarının bir yıl boyunca askıya alınacağı ifade edilmişti.

SPOR SERVİSİ

Editör: Hüseyin EKİNCİ