İYİ Parti Zonguldak İl Başkanı Erdal Gülay ve Yönetim Kurulu Üyeleri Karaelmas Gazeteciler Derneği’ni (KGD) ziyaret etti. Gülay, KGD ziyaretinde, İYİ Parti’nin Genel Başkanı Meral Akşener’in 6’lı masadan kalkış ve dönüş sürecini, nedenleri ile birlikte anlattı. 
Erdal Gülay, seçim sürecine girdiklerini hatırlatarak, Meral Akşener’in yaşadığı sorunlara değindi. Gülay, açıklamalarına şunları söyledi: 
“Genel başkanımızın yaşamış olduğu sorunları hepiniz biliyorsunuz. 6 genel başkanın bulunduğu masadan sayın genel başkanımız kalkma gereği duydu. Bunun da amacını kendisi defalarca anlattı. Meral Hanım masaya geldiğinde elinde belgelerle, anket sonuçları ile geliyor. Anket sonuçları Kemal beyin bu hedefe varamayacağını gösteriyor. Kemal beyin fevri çıkışıyla ve sık sık tekrarlayınca masadan kalkma gereği duyuyor. Bu hedefe varamıyoruz ama sen dayatıyorsun. Genel başkanımıza Ali Babacan ve Sayın Davutoğlu masaya oturmasını teklif ediyor. Ortak bir karara varamıyorlar. Partinin üst düzey kurmayları ile birlikte saat 03.00’e kadar bir toplantı yapıyor. Toplantının sonucunda 81 il başkanları otelde sayın genel başkanımızın bizimle yapacağı toplantı için davetliydik. Genel başkanımız bize yaşadığı hadiseyi anlattı. Bizde almış olduğu ve bundan sonra alacağı kararlarda saygı duyacağımızı söyledik.”
Meral Akşener’in tekrar 6’lı masaya dönüşü ile ilgili de konuşan Gülay, “Eleştirenler oldu. Fakat o masaya geri dönüş siyasi baskı olarak değil, dediğini yaptırarak, iki belediye başkanını oraya koyarak ağırlığını koymuş oldu ve o masaya geri geldi. En büyük etkenlerden biri bu.” İfadelerine yer verdi.

Meteoroloji sağanak uyarısı yaptı! Meteoroloji sağanak uyarısı yaptı!

Haber: Fadime YILMAZ ELMA

Editör: Murat Barutçu