Ek MTV ödemesi için belirleyici tarih belli oldu Ek MTV ödemesi için belirleyici tarih belli oldu

Türk moda endüstrisi, 27 Temmuz – 8 Ağustos tarihleri arasında üniversite tercihlerini yapacak başarılı gençlerin tercihinin tekstil mühendisliği olması için kesenin ağzını açtı.
Türk moda endüstrisi, üniversite tercihlerini yapacak başarılı gençlerin tekstil mühendisliğini tercih etmelerini teşvik etmek için burs ve iş garantisi sunuyor. 2018 yılında başlayan "Tekstilde Gelecek Var" projesi, Türk moda endüstrisinin tüm bileşenlerinin işbirliğiyle "Tercihim Tekstil Mühendisliği" adı altında bir burs programına dönüştü.
Bu burs programı kapsamında, başarılı üniversite öğrencileri tekstil mühendisliğini tercih etmeleri durumunda, ilk 20 bin sıralamada yer alan öğrencilere asgari ücret tutarında burs ve iş garantisi sağlanıyor. 20 bin ile 50 bin arasındaki öğrenciler yüzde 70 oranında burs, 50 bin ile 80 bin arasındaki öğrenciler ise yüzde 50 oranında bursa hak kazanıyorlar.
Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Jak Eskinazi, projenin tekstil mühendisliği tercihlerini artırdığını belirtiyor ve tekstil mühendisliğinin çeşitli alanlarda istihdam sağlayabilecek gençlere geniş bir kariyer seçeneği sunduğunu vurguluyor.
Ege Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Başkanı Burak Sertbaş ise tekstil mühendislerinin sektörde önemli bir kitle olduğunu ve bu alanda nitelikli iş gücüne ihtiyaç duyulduğunu dile getiriyor. Sertbaş, burs programı sayesinde geçtiğimiz dört yılda 279 öğrencinin tekstil mühendisliği eğitimi alabileceğini söylüyor.
Bu burs programıyla Türk moda endüstrisi, gençlerin tekstil mühendisliği alanında eğitim almalarını teşvik ederek sektöre daha fazla nitelikli iş gücü katkısı sağlamayı hedefliyor. Haber Merkezi

Taban aylığı artacak mı? Görüşmeler başladı! Taban aylığı artacak mı? Görüşmeler başladı!

Doğal gaz yardımı sona erdi! Doğal gaz yardımı sona erdi!

Doktor görev başında hayatını kaybetti! Doktor görev başında hayatını kaybetti!

Zonguldak’ta evden cephane çıktı! Zonguldak’ta evden cephane çıktı!

WhatsApp-Image-2023-07-28-at-10.19.25

WhatsApp-Image-2023-07-28-at-10.19.26

WhatsApp-Image-2023-07-28-at-10.19.26-(2)

Editör: Virda Şahin