Çaycuma Kent Konseyi belediyenin desteğiyle ilk defa bir proje gerçekleştirerek, ilçenin tarihi ve turisttik yerlerini görmeyenleri 'Kentimin turistiyim' projesi kapsamında bir gezi düzenledi.

TBMM Başkanı Zonguldaklı oldu! TBMM Başkanı Zonguldaklı oldu!

Çaycuma Star web sitesinde yer alan habere göre Çaycuma Belediyesi’nin katkılarıyla Çaycuma Kent Konseyi’nin hazırladığı, amacı yaşadığı kentteki tarihi ve turistik yerleri ile önemli yapılarını görmemiş olan vatandaşları gezdirerek yaşadığı kentini tanımasını sağlamak olan " KENTİMİN TURİSTİYİM" projesi’nin ilki 28 katılımcı ile gerçekleştirildi.

Proje kapsamında Çaycuma Belediyesi binası önünde toplanan katılımcılar ilk olarak Akçahatipler Köyü'ne gidilerek 200 yıllık 'Çivisiz Cami' gezildi. Sonrasında Torlaklar Köyü'ne devam edilerek 'Veli Baba' türbesi ziyaret edildi. Yaşampark’da çay molası ve eğlencenin ardından, Çayır Mağarası, son durak ise Kışla Köyü'nde hala aktif olan Değirmen, Sarıkaş Yaya köprüsü gezilerek gün tamamlandı.

Katılımcılar Çaycuma Belediyesi ve Çaycuma Kent Konseyi’ne teşekkür ederek, bu etkinlik sayesinde çok yer gördüklerini belirterek ve projenin devamını istediler. (Haber merkezi)

WhatsApp-Image-2024-02-19-at-13.00.29-(1)

WhatsApp-Image-2024-02-19-at-13.00.29

Editör: Murat Barutçu