Zonguldak Kent Konseyi Olağanüstü Seçimli Genel Kurulunda Mustafa Bilge 116 oy olarak kent konseyin yeni başkanı oldu. Avukat Buğra Ertem ise 59 oy aldı.

Zonguldak Belediye Meclisinde gerçekleştirilen kenel kurula Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, önceki dönem Kent Konseyi Başkanı Prof. Dr. Şenol Hakan Kutoğlu, Zonguldak Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Şenol Ayyıldız, STK'lar ile siyasi parti temsilcileri katıldı.

Zonguldak Kent Konseyi Olağanüstü Seçimli Genel Kurulu Buğra Ertem ve Mustafa Bilge tarafından oluşturulan listeler arasında geçti.

KUTOĞLU, “ÇOK YOL ALDIĞIMIZI DÜŞÜNÜYORUM”

Genel Kurulun ilk konuşmasını yapan önceki dönem Kent Konseyi Başkanı Prof. Dr. Şenol Hakan Kutoğlu; “Bizler yaklaşık 2 sene önce sizlerin teveccühü ile göreve geldik. O zaman bir takım sözler vermiştik bunları samimiyetle yerine getirmeye gayret ettik. Çokça da yol aldığımızı düşünüyorum” dedi.

ALAN, “4 SENE İÇİNDE 3’ÜNCÜ KEZ KENT KONSEYİ KONGRESİ YAPIYORUZ”

Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan; “4 sene içinde 3’üncü kez Kent Konseyi kongresi yapıyoruz. Birini süre dolduğu için yapmak durumundaydık ve Yesari Beyle devam etmiştik. İkincisini Hakan Hocamızla dolu dolu bir Kent Konseyi yaşadık. Üçüncüsü inşallah son hizmet yılımızda daha da hızlı çalışırız. Kent Konseyinin önemini burada herkes biliyor. Kent Konseylerine katılım noktasında sıkıntı yaşadığımızı bir kez daha hatırlatmak istiyorum. Buradaki herkes Zonguldak’ımızı çok seviyor. Zonguldak’ımız için herkes bir şeyler yapmak istiyor ama sadece kongre günlerinde bunu yapmayalım. Kongreden sonra kim başkan seçilirse, yürütme kurullarında kim görev yaparsa, çalışma guruplarında kim görev yaparsa biz buralarda yer alamadık deyip kimse kendini dışarıda bırakmasın” dedi.

ERTEM, “KENT KONSEYLERİ TOPLUMUN TÜM KESİMLERİNİ TEMSİL EDER”

Kent Konseyi Başkan adayı Buğra Ertem: “İlgili yasal düzenlemelerde Kent Konseyleri toplumun tüm kesimlerinin temsil edildiği yönetişim ilkelerinin gerçekleştirilmesine aracılık eden bir katılım mekanizması olarak yer almakta. Kent Konseyleri kentleri sürdürülebilir geleceğe taşıyan bir ortaklık olarak örülmekle birlikte yere düzeyde demokratik katılımın yaygınlaştırılmasını, hemşericilik bilincinin geliştirilmesini, çok aktörlü ve çok ortaklı yönetim tarzının benimsenmesini sağlayan bir mekanizma olarak ele alınmakta. Yerel düzeyde en etkin toplumsal katılımları sağlayacak mekanizmanın Kent Konseyleri olduğu yadsınamaz bir gerçek. İşte bu gerçekten yola çıkarak yerel bazda katılımı güçlendirmek, farkındalık yaratabilmek, etkin bir yürütme kurulu ile düşünce vasfına dönüşen bir Kent Konseyi hedefiyle olağan üstü seçimli genel kurulda başkanlığa aday oldum.”

BİLGE, “İMKANSIZI İSTEDİM”

Yedigöller’e bile santral kurabilirler! Yedigöller’e bile santral kurabilirler!

Kent Konseyi Başkan adayı Mustafa Bilge: “100 yılın felaketini yaşadığımız depremde hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet yaralılar için acil şifalar diliyorum. İnşallah tekrar böyle bir felaketi yaşamayız. Gerekli önlemlerde alınır. Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100’üncü yılında Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve şehitlerimizi saygıyla, rahmetle anıyorum. Şehrimizde yaklaşık 2 sene önce başlayan ve şehrimizi çok üst düzeylere çıkarabilecek, şehrimiz için çok kıymetli bir proje olan Zonguldak Kömür Jeoparkını çok önemsiyorum. Okuduğum bir kitapta ‘İmkansızı İsteyin’ diyor bende imkansızı istedim. Sizden de imkansızı istemenizi istiyorum. Oylarınıza talibim. İnşallah kitap kazansın.”

Zonguldak Kent Konseyi Başkanı seçilen Mustafa Bilge’nin listesi şu isimlerden oluştu: Ferdi Ataman, Ercan Şehri, Kemal Demir, Volkan Çayrıklı, Gülhan Yıldız, Perihan Uğurlu, Kasım Koca, Cem Uzun, Yasemin Çakır, Mehmet Bayar, Yusuf Özkul, Serkan Ceylan, Sercan Günarslan, Hayrullah Girgin, Tansu Yıldırım, Haldun Çakan.

Yedek üyeler: Hami Köse, İsmail Öner, Bora Amasralı

Seçimlerde 177 kişi oy kullandı 2 oy geçersiz sayıldı 6 kişi ise imza atmasına rağmen oy kullanmadı.

Yapılan oylama sonucunda Mustafa Bilge 116 oy alırken, avukat Buğra Ertem ise 59 oy aldı. Mustafa Bilge kent konseyinin yeni başkanı oldu. Haber: Seçkin KIRARSLAN

IMG_9025IMG_9030IMG_9022IMG_9005

Editör: Seçkin