Zonguldak kent Konseyi başkanı Mustafa Bilge Yazılı bir açıklama yaparak bazı kültürel aktiviteler konusundaki görüşlerini aktardı.

Bilge şöyle dedi:

“17,18,19 Kasım 2023 Kent Konseyi Kültür Sanat ve Edebiyat günlerimiz bir milat oldu. Zonguldak belediyesi Ulusal Kitap fuarı ile devam etti. Yerel yazarlarımız bir araya geldiler ve büyük bir birliktelik sağladılar. BKET (Batı Karadeniz Edebiyat Topluluğu) kuruldu.

Çok sağ ol “Kenan Ağabey” Çok sağ ol “Kenan Ağabey”

Bizde gözlemlerimizi aktaralım.

Önce Zonguldak sonra Çaycuma ve Safranbolu buluşması gerçekleşti. 21 Nisan günü Safranbolu ziyaret edildi. Yazarlar şiirlerini okudu ve kitaplar anlatıldı. Müzik dinletileri, toplantı gerçekleşti.  Şiir, Roman, Tarih, Felsefe ve daha birçok konuda görüşler yazarlar tarafından aktarıldı. Büyük bir kaynaşma sağlandı.  Safranbolu’dan çok memnun ayrıldık. Bu buluşmalar Ereğli, Bartın, Gökçebey, Devrek gibi devam edecek ve Tüm Batı Karadeniz'e yayılacak. Belirli hedefler konuldu. Örneğin: Kitap okumaya teşvik ve Türkçenin doğru kullanılması gibi. Topluluk kendi içinde bir temsili heyet belirleyerek yoluna devam edecek. Yerel yönetimler ve sivil toplum örgütleri ziyaretleri olacak. Okullar ziyaret edilip öğrencilerle temas kurulmaya çalışılacak. Tamamen kendi imkanları ile gerçekleştirilen bu buluşmalar yazarlarımızın özverili yanlarını da gözler önüne seriyor. Zonguldak Kent Konseyi arkadaşlarımız ile Karabük Üniversitesi kütüphanesine de uğradık. (Mimarisi Kitap görünümlü, aynısı ABD Kansas'ta olan ve ona benzetilen) Hemen yanındaki eski araba müzesi de çok hoştu.

"Okumak yaşamaktır"

 Kültürel ve sanatsal zenginlikler ile buluşmak toplum adına çok faydalı olacaktır diyoruz.”

Whats App Image 2024 04 24 At 12.39.52 (2)

Whats App Image 2024 04 24 At 12.39.52

Whats App Image 2024 04 24 At 12.39.52 (1)

Kaynak: Haber Merkezi