Zonguldak Belediye Meclisi Eylül ayı birinci birleşimine Fevkani Köprüsünün yıkımıyla ilgili ihale yetkisi Belediye Başkanı Ömer Selim Alan’a oy çokluğuyla verildi.

Zonguldak Belediye Meclisi Eylül ayı birinci birleşiminde Fevkani Köprüsünün yıkılması, fevkani köprü altındaki dükkanlar ile üzerinde bulunan açık otoparkların akara tahsisinin iptali, hurda karşılığı yıkım ihalesi kapsamında yapılacak tüm iş ve işlemler için Belediye Başkanı Ömer Selim Alan’a Ak Parti ve MHP’li meclis üyelerinin evet CHP ve İyi Partinin hayır oyları üzerine oy çokluğuyla yetki verildi.

KAYINOVA: “ARKADAN DOLANIP YETKİ İSTİYORSUNUZ”

Konu hakkında söz alan Zonguldak Belediye Meclisi CHP Grup Başkan Vekili Atınç Kayınova: “13 Ocak 2022 tarihinde öğrendiğiniz köprünün riskli yapı olduğuna dair tebliği niye Zonguldak Belediye Meclisine neden bilgi sunmadınız? 30 veya 60 günlük tebliğin içindeki süreye göre niye itiraz hakkıyla ilgili meclisten olur ya da yetki almadınız? Niye bu yetkiyi kendi başınıza kullandınız ki usulsüz! Bu köprünün altındaki esnaflarla ilgili akara tahsisi iptal etmek ya da otoparkın akara tahsisini iptal etmekle ilgili yetki istiyorsunuz ama köprünün yıkılmasıyla ilgili bir itiraz hakkıyla ilgili yetki istemiyorsunuz meclis bugün aklınıza geliyor! 13 Ocak’ta meclis aklınızda değil oysa olağan bir devlet idaresinde sizin ertesi gün olağan üstü meclisi toplamanız lazım. Böyle bir yazı geldi meclis üyesi arkadaşlarım demeniz lazımdı bunu yapmadınız. Şuanda da arkadan dolanıp yetki istiyorsunuz. 13 Ocak 2022 tarihinden 15 Mart 2022 tarihine kadar ortalığa tek bir belge sunmadınız. Zonguldak Valiliği ve Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü kamuoyunda bu kadar tartışılan konuyla ilgili bir tane belge sunmadı. Metruk bina mantığıyla köprüyü yıkmaya çalışıyorsunuz. Şehrin atardamarı görevini üstlenen köprüye metruk bina muamelesi yapıyorsunuz” dedi.

ALAN: “YIKIM NİYETİMİZ OLSA 3 SENE BEKLEMEZDİK”

Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan: “Biz halkımıza yıkmaya değil yapmaya geliyoruz dedik. Bizim yıkım niyetimiz olsa 3 sene beklemezdik. Ben şunu anlamakta zorluk çekiyorum Ömer Selim Alan’ın tek başına köprüyü yıkmaya yetkisi mi var! Öyle bir şey yok! İş farklı tarafa gidiyor siz siyasi manevrayla topu bize atmaya çalışıyorsunuz. Orada bir can kaybı olsa bunun sorumlusu kim? Yarın orada sıkıntılı bir durum olsa birbirimizin yüzüne bakamayacak duruma geliriz. Bu konuyla ilgili rapor siyasi partilere, ilgili odalara gönderildikten sonra bir kişi gelip bu rapor nedir diye kimse konuşmadı. Burada Zonguldak Belediyesi köprüyü yıkmaya çalışıyormuş gibi algıyı kabul etmiyorum. Benim bakanlıkta köprü ile ilgili verdiğim mücadeleye Allah şahit. Burada tek bir hatalı var o da 2014 senesinde bu rapor çıktığı zaman 2017’de ihaleye çıkıp ta veto eden o dönemin başkanı ve orada ona hiç ses çıkarmayan meclis üyeleridir. Düzenli bakım ve onarımı yapılsaydı şimdi bunların hiç biri olmayacaktı. Kimsenin mağduriyeti bizi mutlu etmez. Bizler sadist değiliz. Biz bu şehirde yüz yüze yaşıyoruz. Biz hizmet peşindeyiz.” Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Haber Merkezi