Kent merkezinde kırmızı et ve et ürünlerine yönelik fiyat artışları hız kesmeden devam ederken, en büyük darbeyi şarküteri ürünleri aldı. Özellikle kahvaltıların ve sofraların gözdesi olan blok kavurmanın kilo fiyatı, son zam dalgasının ardından adeta lüks tüketim maddesi haline geldi.
FİYATI BİR YILDA 800 TL BİRDEN ARTTI
Geçtiğimiz yıl Zonguldak'taki şarküterilerde ortalama 1800 TL civarında alıcı bulan dana kavurmanın kilogram fiyatı, besici maliyetleri, lojistik masrafları ve dükkan giderlerindeki artışlar öne sürülerek kademeli olarak yükseldi. Son yapılan fiyat güncellemesiyle birlikte kaliteli bir blok kavurmanın kilo fiyatı 2600 TL bandına ulaştı.
Fiyat artışları karşısında şaşkınlıklarını gizleyemeyen Zonguldaklı vatandaşlar, artık kavurmayı kilo ile almanın hayal olduğunu belirtti. Şarküteri önünde alışveriş yapan kent sakinleri, "Geçen yıl yarım kilo, 250 gram alabildiğimiz ürünün yanına şimdi yaklaşamıyoruz. Kilosu 2600 lira demek, 100 gramının 260 lira olması demek. Kahvaltıya tadımlık almak bile lüks oldu" diyerek sitemlerini dile getirdi.
Esnaf ise toptan alış fiyatlarının ve saklama maliyetlerinin çok yükseldiğini, kar marjlarını minimumda tutmalarına rağmen fiyatların bu seviyeye gelmesinden kendilerinin de memnun olmadığını söyledi.






