2. Ligde bu sezon kendi saha ve seyircisi önünde beklentinin altında bir performans sergileyen Zonguldak Kömürspor, kalan haftalarda bu tabloyu tersine çevirmek istiyor. Kırmızı-Lacivertli takım, şuana kadar evinde oynadığı 12 maçtan sadece 14 puan çıkardı. Bu veri rakamları geçmiş sezonlara nazaran bir hayli düşük.

Beyaz grupta alt sıralarla bağını biran evvel koparıp kafalarda oluşan “Düşmeye aday takım” algısını kırmak isteyen Zonguldak Kömürspor, ligin kalan 8 haftasında saha ve seyircisi önünde 5, deplasmanda 3 maç oynayacak.

Deplasmanda iç sahaya göre daha iyi bir performans sergileyen Zonguldak ekibi, ilk 12 maçta çok fazla değerlendiremediği iç saha avantajını kalan 5 maçlık bölümde olumlu yönde kullanıp iç saha ile dış saha rakamlarını dengelemeyi planlıyor.

Mevcut tabloda 32 puana sahip Zonguldak Kömürspor, bu puanların 14’ünü iç sahada toplarken, 18’ini dışarıdan getirdi. Oysa 6 sezondur 2. Ligde mücadele eden Kırmızı-Lacivertli takımın geçmiş sezonlarda iç saha performansının daha iyi olduğu görülüyor. Bu sezon ise dışarıda iyi olup evinde beklentinin altında kalan Elmas’ın bu yönü puan seviyesine de yansıdı. Hesaplamalara göre şuan 40’lı rakamları görmesi gereken Kırmızı-Lacivertli takım, iç sahada beklediği puanları alamayınca hedeflenen rakamın altında kaldı.

Kırmızı-Lacivertli temsilcimiz, geride kalan 26 maçın 12’sinde taraftarının önünde mücadele etti. Bu maçların 4’ü kazanıldı, 2’si berabere bitti, 6’sı mağlubiyetle sona erdi. Karaelmas Kemal Köksal Stadı’nda ilk galibiyetini 5’inci hafta 1-0’lık skorla Nazilli Belediyespor’dan alan Zonguldak Kömürspor’un diğer iç saha galibiyetleri 7’nci haftada Eskişehirspor (3-1), 14’üncü haftada 1922 Konyaspor (2-1) ve 25’nci haftada Kırklarelispor (1-0) önünde geldi.

Farklı hafta aralıklarıyla alınan galibiyetler nedeniyle bu sezon iç sahada üst üstte galibiyet serisi yakalayamayan Zonguldak ekibi, diğer iç saha maçlarında Tarsus İdmanyurdu (0-0) ve Ankara Demirspor’la (1-1) berabere kalırken, Akhisarspor, Uşakspor ve Karacabey Belediyespor’a 1-0, Şanlıurfaspor’a 4-2, Pazarspor’a 3-0, Pendikspor’a 3-2 mağlup oldu. Bu maçlarda atılan gol sayısı 12, yenilen ise 16. Farklı mağlubiyetlerin iç sahada alınması ayrıca genel gol averajının eksi seviyesinde kalmasına neden oldu.

KALAN HAFTALARDA İÇ SAHA

PUAN ORTALAMASI YUKARIYA ÇIKARILABİLİR

Zonguldak Kömürspor 7 Mayıs’ta sona erecek sezon sonuna kadar 8 maç daha oynayacak. Bu maçların 5’inin iç sahada olması büyük bir avantaj. Üstüne üstlük 26 Mart-10 Nisan tarihleri arasındaki 3 maç peş peşe Karaelmas Kemal Köksal Stadı’nda oynanacak. Bu durum kırmızı-lacivertli takıma ekstra avantaj doğuracak. Deplasmandan bir şekilde puan ya da puanlar getiren Şenol Demir ve öğrencileri, 5 maçlık iç saha periyodunda puan seviyesini yukarıya çıkarırsa şuana kadar iç sahada oluşan puan açığını kapatmış olacak.

Beyaz grup ekibi 20 Mart Pazar günü deplasmanda Pazarspor’la oynayacağı maçın ardından 3 maç üst üstte iç saha sınavı verecek. 3 maçlık periyotta 26 Mart Cumartesi günü Amed Sportif, 30 Mart Çarşamba günü Kırşehir Belediyespor, 10 Nisan Pazar günü 1928 Bucaspor maçları oynanacak. Elmas, diğer iki iç saha maçında 24 Nisan Pazar günü 24 Erzincanspor, 7 Mayıs Cumartesi günü Isparta 32 Spor’la karşılaşacak.

Zonguldak Kömürspor ilk yarıda bu takımlara karşı oynadığı maçlardan 2 galibiyet, 1 beraberlik, 2 yenilgiyle ayrıldı. Kırşehir Belediyespor ve Isparta 32 Spor’u 2-1’lik skorlarla yenen temsilcimiz, Amed Sportif’le 0-0 berabere kalırken, 1928 Bucaspor’a 2-0, Erzincanspor’a 4-1 mağlup oldu. İlk yarıda 5 maçtan 7 puan çıkaran Zonguldak ekibi, aynı takımlarla evinde oynayacağı maçlarda 10 puan ve üzerine çıkmayı hedefliyor.

Zonguldak Kömürspor’un iç saha maç takvimi:

26 Mart Cumartesi: Zonguldak Kömürspor-Amed Sportif

30 Mart Çarşamba: Zonguldak Kömürspor-Kırşehir Belediyespor

10 Nisan Pazar: Zonguldak Kömürspor-1928 Bucaspor

24 Nisan Pazar: Zonguldak Kömürspor-24 Erzincanspor

7 Mayıs Cumartesi: Zonguldak Kömürspor-Isparta 32 Spor

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi