AK Parti “Türkiye Yüzyılı” Tanıtım Toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Karadeniz'de toplam 540 milyar metreküp doğal gaz rezervi keşfettik. İnşallah yakında enerjide yeni müjdelerin sevincini milletimizle paylaşacağız. Yerli ve yenilenebilir enerji üretimine yaptığımız yatırımlarla, ülkemizin dışa bağımlılığını merhale merhale azaltıyoruz. İnşallah Rusya'dan Doğalgazı TürkAkım olarak Türkiye'den Avrupa'ya dağıtım yapacağız” diyerek yeni doğalgaz keşiflerinin müjdesini verdi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez de “Gözümüz ufukta, kulağımız doğal gaz milli takımımızda. “Türkiye Yüzyılı” vizyonumuzla enerjide asırlık projelere imza atıyoruz. Yeni keşifler için Fatih, Çaycuma-1 kuyusunda sondaja başladı. Enerjide tam bağımsız Türkiye için aramaya devam...” paylaşımında bulundu.

Bununla birlikte; Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı da sosyal medya sitesinden “Yeni keşif hedefleriyle beraber Çaycuma-1 kuyusundayız” ifadelerini kullanılırken, Fatih Sondaj Gemisi’nin Çaycuma-1 kuyusunda sondaj çalışmalarına başladığı haberini duyurdu.

TPAO ayrıca, Sakarya Gaz Sahası Kara İşletme Tesisi’nin çalışması için gerekli enerji hattının tesislere bağlanarak devreye alındığını da paylaştı.

(Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi