Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları Sendikası (Sağlık-Sen) Zonguldak Şube Başkanlığı 6. Olağan Genel Kurulunu gerçekleştirdi.

Sağlık-Sen Zonguldak Şube Başkanlığı 6. Olağan Genel Kurulunu gerçekleştirdi. Tek listeyle gidilen genel kurulda mevcut başkan Mehmet Ali Kara güven tazeledi.

Genel Kurula; Ak Parti Zonguldak Milletvekili Hamdi Uçar, Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş ve yöneticileri, Memur-Sen İl Temsilcisi Kamuran Aşkar ve Memur-Sen’e bağlı sendikaların yöneticileri, İŞKUR İl Müdürü Okan Şentürk, İl Sağlık Müdürü Ertuğrul Güner, Atatürk Devlet Hastanesi Başhekimi Hasan Tosun, PTT Zonguldak Başmüdürü Muhammet Çatalçam, sendika üyeleri, delegeler ve bazı STK temsilcileri katıldı.

Öğretmenevi toplantı salonunda gerçekleştirilen genel kurulun divan heyetinin oluşmasının ardından konuşma yapan Sağlık-Sen Zonguldak Şube Başkanı Mehmet Ali Kara, şunları söyledi:

KARA: “EMEKÇİMİZİN HAK VE HUKUKU İÇİN MÜCADELE EDİYORUZ”

“Herkesin malumu olduğu üzere Genel Kurullar muhasebe yapma, istişare etme fırsatı tanıdığı gibi yenilenmeye ve güç tazelemeye de imkan verir. Bugün burada Sağlık-Sen Zonguldak Şubemizin cemre cemre tazelenmesi ve yeni baştan güçlenmesi, yeni bir başlangıç yapması için yeniden bismillah diyeceğiz. Genel Kurulumuzun teşkilatımıza, şehrimize ve ülkemize hayırlar getirmesini diliyorum. Sağlık-Sen’imiz Genel Başkanımız Sayın Semih Durmuş öncülüğünde emek ve hak mücadelesinde kararlı, özgün ayarlarına bağlı bir teşkilat olarak, ilk günkü heyecanla yürüyor; istikrarlı ve çoğulcu yapısıyla büyüyor; dert edinen ama paniğe kapılmayan; çözüm üreten ama bilmişliğe kaçmayan; büyük olmanın sorumluluğunu idrak eden ama büyüklenmeyen misyonuyla sağlık çalışanlarımızın ve ülkemizin geleceğini kurmaya devam ediyor. Biz geleneği ihya, geleceği inşa yolunda örgütlü gücümüze güveniyor, emekçimizin hak ve hukuku için mücadele ediyoruz.

KARA: “ÇOK ZORLU BİR SINAV VERDİK”

Tüm Türkiye’de ve hatta dünyada olduğu gibi salgın döneminde Zonguldak olarak bizler de çok zorlu bir sınav verdik. Bu zorlu süreçte elimizden geldiğince sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarımızla birlikte olmaya, mücadelelerine destek vermeye çalıştık. Her zaman sahadaydık, dert dinledik, dert edindik, sorunları çözmek için uğraş verdik. Bunları yaparken de, kaostan beslenenlere ve çalışma barışını bozmaya çalışanlara da fırsat vermedik. Böylece şube olarak 4 yıllık görev süremizin neredeyse tamamında sürekli bir aksiyon, sürekli bir hareketlilik yaşadık desek yeridir. Biz buna sevgi ve gönül aksiyonu dedik. Bu süreci büyük bir fedakârlıkla göğüsleyen, hem kurumlarındaki görevlerini yerine getiren hem de sendikal mücadelemizi omuzlayan, kurum temsilcilerimi sizlerin huzurunda yürekten tebrik ediyor ve alkışlamak istiyorum.

KARA: “HİÇ KİMSENİN EMEĞİNİN ZAYİ EDİLMESİNE MÜSAADE ETMEYECEĞİZ”

Bütün engellemelere, spekülasyonlara ve kaotik zemine rağmen çok şükür ki yetki sürecinde bütün İl ve ilçelerimizde 2009 yılında yetkiyi aldık ve büyüyerek güçlenmeye devam ettik. Hizmet alanımız içerisinde yer alan tüm hastanelerde ve kuruluşlarda açık ara farkla yetkili sendikayız. Bizim için en büyük mutluluk, bu zor şartlar altında şubemize ve mücadelemize karşı güvenin sürekli artmasıdır. Bütün bunlar üyemizin gücüyle gerçekleşti. Güçlüyüz, çünkü sizlerin gücüne inanıyoruz. Buradan üyelerimizden başlayarak işyeri temsilcilerimizi, il ve ilçe yönetim kurullarımızı, beklenti ve ideal sahibi yetki kahramanlarımızı da yürekten alkışlamak istiyorum. Allah’ın izniyle yeni dönemde de, çalışanlarımızın tüm sorunlarının çözüme kavuşması için mücadelemizi sürdüreceğiz. Sağlık Bakanlığı tarafından yayınlanan yeni yönetmeliklerdeki adaletsizlikleri tespit ediyor, sahadan bize ilettiklerinizi kayıt altına alıyor ve Genel Merkezimize iletiyoruz. Süreç içerisinde hiç kimsenin emeğinin zayi edilmesine müsaade etmeyeceğiz.

KARA: “KAZANIMLARIMIZI ARTIRMAK İÇİN ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Kazanımlarımızı artırmak için de tüm gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Fitneyle fesatla, yalanla dolanla, dedikoduyla değil, emek ve mücadele ile sağlık çalışanlarımızın yanında olacağız. Duruşumuzdan taviz vermeden, kuruluş ilkelerimiz doğrultusunda yolumuzda ilerleyeceğiz. Bizim en büyük gayemiz, fedakâr sağlık çalışanlarımızın yüzünü çok daha fazla güldürmek, birlik ve beraberliğimizle daha güzel yarınlara ulaşmaktır. El birliği, gönül birliği içinde mücadeleye devam edeceğimizden kimsenin kuşkusu olmasın. Biz, ülkemizin refah seviyesi yükselsin, çalışanlar enflasyona yem olmasın, alım güçleri artsın diye sendikacılık yapıyoruz. Ücret adaleti sağlansın, istihdam artırılsın, çalışanların alın teri karşılık bulsun, insanlar nöbet odalarına hapsolmasın, evler otel olmaktan kurtulsun, aileler birlikte daha çok vakit geçirsinler diye sendikacılık yapıyoruz. Sizlerin teveccühüyle yeni dönemde de bu uğurda mücadelemize devam edeceğiz. Sizler bizlere güvendikçe, bizler de kafamızı her çevirdiğimizde yanımızda ve arkamızda sizleri gördükçe başarıya ulaşmamız kaçınılmaz olacaktır.”

UÇAR: “HEP BİRLİKTE ÜLKEMİZE HİZMET ETTİĞİMİZE İNANIYORUM”

Ak Parti Zonguldak Milletvekili Hamdi Uçar: “Sağlık-Sen, Memur-Sen 2002 yılından bugüne kadar birlikte yürüdüğümüz sevdiğimiz arkadaşlarımızdır. Biz siyaseti sivil toplum örgütlerini birbirinden ayıran anlayışın içerisinde asla olamayız. Hep birlikte beraberce bu ülkenin birliği, beraberliği için sizler sendikal faaliyetleriniz içerisinde bizde siyasetin içerisinde ülkemize hizmet ettiğimize inanıyorum. Alın teriyle ülkesine, milletine, camiasına hizmet eden herkesin emeğinin karşılığının verilmesi konusunda hükümetimizin özel bir hassasiyeti ile gayreti var” dedi.

DURMUŞ: “SAĞLIK ÇALIŞANLARI OLARAK ZORLU BİR SÜREÇTEN GEÇTİK”

Sağlık çalışanları olarak çok zorlu bir süreçten geçtik diyerek sözlerine başlayan Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş: “Bu zorlu süreç içerisinde sağlık çalışanları vatandaşının ve milletinin hayatını kurtarabilmek için kendi hayatını gözünü kırpmadan tehlikeye attı. Pandemi süreci bitmiş değil ama önemli ölçüde atlatmış oluyoruz. Tehlike önemli ölçüde azalmış durumda. Toplu sözleşmede sağlık çalışanlarımız adına önemli kazanımlar elde ettik. 22 tane her biri birbirinden kıymetli sağlık çalışanlarının sorununu çözüme kavuşturduk. Bunların bir kısmı ekonomik, bir kısmı sosyal bir kısmı da özlük haklarına yönelik tasarımlardı. Onların bu dönem içerisinde uygulamaya girmiş olması bizler için önemli kazanımlar. Sağlık çalışanlarının önemli sorunları diye saymış olduğumuz bütün maddeleri bu dönem içerisinde biz çözüme kavuşturduk.

DURMUŞ: “SAĞLIK ÇALIŞANINA KALKAN EL MUTLAKA KIRILMALI”

Sağlık kuruluşlarından şiddetin kesinlikle kaldırılmasını istiyoruz. Bir sağlık çalışanına kaldırılmış el yapılmış olan hakaret, millete ve milletin vicdanına yapılmış olan hakaret kaldırılmış olan eldir diye düşünüyoruz. Dolayısıyla bir sağlık çalışanına kalkan el mutlaka kırılmalı. Sağlık çalışanları mesleklerini icra ederken herhangi bir şiddet korkusu ve baskısı altında mesleklerini icra etmemelidirler. Biz kesinlikle sağlıkta şiddetin kökünün kazınacağına inanıyoruz. Mahkemeye, adliyeye giderken önü nü ilikleyen, sözüne başlarken efendim diyerek başlayan o insanlar hastaneye geldiğinde kral kesiliyorsa, aslan kesiliyorsa bu orada devletin varlığını hissettirmemesindendir. Adliye koridorlarında devlet varlığını hissettirdiğinde orada şiddet olmuyorsa Sağlık Bakanlığında, hastanelerde, hastane koridorlarında devlet varlığını hissettirirse orada da şiddetin olmayacağına inanıyoruz” dedi.

Konuşmaların ardından genel kurulun maddeleri görüşüldü. Tek listeyle gidilen genel kurulda mevcut başkan Mehmet Ali Kara yeniden başkanlığa seçildi.

Sağlık-Sen Zonguldak Şube Başkanlığı 6. Olağan Genel Kurulunda yeni yönetim şu isimlerden oluştu: Başkan Mehmet Ali Kara, Başkan vekili Ömer Tok, Mali İşler Sekreteri Ümit Çavuş, Teşkilatlanma Sekreteri Emine Fındıklıoğlu, Basın Yayın Sekreteri Yahya Mete, Mevzuat Sekreteri Cemil Çayıroğlu, Eğitim ve Sosyal İşler Sekreteri Esin Nazioğlu.

Üst Kurul Delegeleri: Mehmet Ali Kara, Ömer Tok, Nazım Erduran, Yiğit Osman Darıcı.

Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Haber Merkezi