Kent Konseyi Başkarnı Mustafa Bilge yazılı bir basın açıklaması yaparak Ankara’da bir maçta eski AKP’li vekil tarafından maçı yöneten hakeme yapılan yumruklu ve tekmeli saldırıyı eleştirdi.

Bilge açıklamasında şöyle dedi:

“Türkiye'nin başkenti Ankara'da, tribünlerde binlerce insanın olduğu yerde, medyanın ve  Dünya'nın gözü önünde; Türk spor tarihine geçecek çok çirkin bir olay yaşandı.

Bu olaya herkesin tepki göstermesi lazım.

 Benim yeğenim de geçmişte  süper ligde hakemlik yaptığı için hakem sorunlarını yakından biliyorum. Ben yeğenimin maçlarına gitmezdim küfür yüzünden. Hakemlerin sahibi yok. Bir futbolcu sakatlanınca Amerika'da tedavi görüyor. Gariban hakemler sakatlanınca başının çaresine bakmak zorunda kalıyor. Genede milletin gözü aldıkları parada.

Zeki Yiğit, Danıştay Başkanlığı'na tekrar seçildi Zeki Yiğit, Danıştay Başkanlığı'na tekrar seçildi

Bu olaylar bağıra bağıra geliyorum dedi.

Milli futbolcu Volkan Şen Trabzonspor'da oynarken tribünlerden küfüre maruz kalıp saha içinde ağlamıştı. Birkaç cılız ses dışında  kimse ona sahip çıkmadı.

Kaleci Volkan Demirel Ali Samiyen' de milli maça ısınmak için  çıkarken Galatasaray tribünlerinden küfürler yağdı ve o da stadı terk etti. Herkes Volkan'a suç attı.

Basketbol Milli takım antrenörü Ergin Ataman  derbi de Fenerbahçe taraftarı tarafından topa tutuldu.

Beşiktaş maçında De Souza sahaya giren taraftara müdahale etti diye ceza aldı. Bu yüzden Türkiye'den ayrıldı ve şunları söyledi; sahada biri öldüğü zaman beni hatırlayacaksınız. Küfür  dinimizce haramdır, sad süresi 59.

Yerde yatan birinin kafasına tekme atmak nasıl bir faciadır.

Türkiye'nin yetiştirdiği dünyaca tanınan Cüneyt Çakır, Fırat Aydınus  gibi değerlerimizi bir çırpıda harcarsanız olacağı budur. Eğitimli iyi yetişmiş insanları kaçırıyoruz. Meydan vandallara kalıyor.

Halil Umut Meler'ler kolay yetişmiyor.

Zeki Çevik ve Ahlaklı insanlar o güzel atlara binip gidiyorlar sonra.”

(Haber merkezi)

Editör: Murat Barutçu