Kızılay’dan Gökçebey’e şefkat eli Kızılay’dan Gökçebey’e şefkat eli

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, asgari ücretin enflasyon karşısında korunması gerektiğini belirterek yeni bir teklif sundu. Gürer, ekonomik krizin neden olduğu yüksek enflasyon sebebiyle asgari ücretin dört ayda bir belirlenmesi gerektiğini ifade etti.
Gürer, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında Türkiye'nin içinde bulunduğu ekonomik krizin etkilerinin gün geçtikçe arttığını ve bu durumun sosyal ve ekonomik dengeleri olumsuz etkilediğini söyledi. Asgari ücretle çalışanların bu ekonomik krizden en çok etkilenen kesim olduğunu vurgulayan Gürer, yapılan düzenlemelere rağmen asgari ücretin satın alma gücünün azaldığını ve enflasyon karşısında korunması gerektiğini belirtti.

Okulda korkunç olay! Kopya çekerken yakalanan öğrenci öğretmenini bıçakladı Okulda korkunç olay! Kopya çekerken yakalanan öğrenci öğretmenini bıçakladı

Önce evini sonra ormanı yaktı! Önce evini sonra ormanı yaktı!

Gürer, "Bu nedenle asgari ücretin enflasyon karşısında korunması gerekir. Bunun için de asgari ücretin dört ayda bir belirlenmesi ve enflasyona karşı asgari ücret alanların korunmasını talep ediyoruz. Konuyla ilgili bir kanun teklifi verdim" şeklinde konuştu.

Ayrıca, Gürer aynı zamanda binlerce kişinin lise ve üniversite öğrencilik dönemlerinde yaptıkları stajları boyunca yatırılan sigorta primlerinin emeklilikte dikkate alınmadığından dolayı mağduriyet yaşandığına dikkat çekti. Bu konuda da çözüm önerisi sunan Gürer, 18 yaşından önce staj yapan veya çırak olarak işe başlayanların, işe başladıkları günün emeklilikte esas alınması için bir kanun teklifi verdiğini belirtti. Haber Merkezi

Cami hastane oldu! Cami hastane oldu!

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya Devrek'te İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya Devrek'te

Editör: Virda Şahin