Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ve Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kamuda 100 milyar liralık tasarruf önlemlerine ilişkin yapılacak düzenlemeleri duyurmuştu. Bu kapsamda uygulamaya konulan tasarruf tedbirleri şu şekilde:

·         Makama Araç Sınırlaması: Bakanlıklarda en fazla 3 araç makam hizmetlerinde kullanılabilecek.

·         Personel Servisi Kısıtlaması: Savunma ve güvenlik hizmetleri hariç, toplu taşıma imkânı olan yerlerde kamu kurumları personel servisi hizmetini sonlandıracak. Hizmet alımı yoluyla sağlanan personel servisleri, sözleşme süresi bitene kadar devam edecek.

·         Araç Dönüşümü: Kamu taşıtları, yerli ve elektrikli araçlarla değiştirilecek. Mevcut araçların tasfiye edilmesi şartıyla elektrikli araç alımı yapılabilecek.

·         Araç Kiralama Yasağı: Kamu kurumlarının mevcut kiralık araçları, sözleşme süresi bitince izin alınmadan yeniden kiralanamayacak. Ayrıca, vakıf, dernek, banka ve benzeri kuruluşlara ait taşıtlar, kamu kurumları tarafından izin alınmadan kullanılmayacak.

·         Cep Telefonu Hakları: Cep telefonu hakkı sadece Cumhurbaşkanı yardımcısı, bakanlar, yüksek yargı organı başkanları, valiler, belediye başkanları ve üst düzey yöneticilere tanınacak.

O filmi korkmadan sinemada izleyene 70 bin TL ödül! O filmi korkmadan sinemada izleyene 70 bin TL ödül!

·         Reklam ve İlan Kısıtlaması: Kamu kurumları, faaliyetleriyle doğrudan ilgili olmayan tanıtımlar dışında basın yayın organlarına ilan ve reklam veremeyecek.

·         Mesai ve Nöbet Ücreti Düzenlemesi: Kamu personeli, zorunlu haller dışında fazla mesai ve nöbet ücreti alacak şekilde çalıştırılamayacak.

·         Yıllık İzin Kullanımı: Yıllık ücretli izin süreleri, ilgili yıl içinde kullanılacak. Birikmiş izinler ise 3 yıl içinde kullandırılacak.

·         Giyecek Yardımı: Memurlara yapılacak giyecek yardımı, ayni olarak sağlanacak. Çek veya kupon gibi araçlar kullanılmayacak ve nakdi ödeme yapılmayacak.

·         Uçuş Mili Kullanımı: Memurların hava yolu seyahatinde kazandığı uçuş milleri, kamu kurumları tarafından kullanılacak.

Kaynak: Haber Merkezi