Çaycuma Belediyesinin Toplam Kalite Yönetimi’ne geçmek için çalışmalarda son aşamaya gelindi.  BU kapsamda, Türk Standartları Enstitüsü (TSE) Genel Sekreter Müşaviri ve Baş Denetçi Arif Gani’nin verdiği ISO 9001:2015 eğitimlerinin ikinci bölümü de tamamlandı. Çaycuma Belediyesi Meclis Salonu’nda yapılan ve üç gün süren eğitime katılan 30 belediye personeli yapılan sınavı başarıyla tamamlayarak sertifika almaya hak kazandı. Çaycuma Belediyesi,  mayıs ayı ortasında TSE’den gelen komisyonun yapacağı denetimin ardından ISO 9001 bayrağı taşımayı hak kazanacak.

HER AN YENİ ŞEYLER ÖĞRENMEK İÇİN ÇABA SARF EDİN

Seminerin son bölümüne katılan Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı personele hitaben bir konuşma yaptı. İş yaşamının bir öğrenme süreci olduğuna işaret eden Kanytarcı, “Kimse, ‘Ben işimi mükemmel yapıyorum bundan daha iyisi olmaz’ dememeli, her an yeni şeyler öğrenmek için çaba sarf etmelidir. Emekli olduğunuz son dakikaya kadar öğrenmeye devam etmelisiniz. ‘Ben artık şef oldum, müdür oldum’ demek yok. Bunca emek veriliyor, hocamız geliyor, anlatıyor, ne için? Bu ülkenin gelişmesi, kalkınması ve bu kurumların Türk halkına çok daha yakışır hale gelmesi için. Benim de sizden istirhamım aldığınız eğitimin öğrendiklerinizin hakkını verin,  güle, oynaya çalışın. Birbirinize kötü davranmayın. Hep, ‘Daha iyi nasıl olabiliriz, daha iyi nasıl yapabiliriz’ diye hem kendinizle yarışın, hem de arkadaşlarımızla iş birliği içerisinde olun. Çoğunuz zaten benim görev sürem içinde işe giren, sevdiğim beğendiğim arkadaşlarsınız. Yani bu işin sonunda beni de mahcup etmeyin, o aldığımız belgenin içinde ne yazıyorsa ona layık olarak çalışın.” dedi.

DİĞER BELEDİYELERE EMSAL OLALIM

Belediyelerin siyasi kuruluşlar olduğu için yeterince kurumsallaşamadığını belirten Başkan Kantarcı sözlerini, “Bu nedenle belediyeler kalite kavramının genelde düşük seviyelerde olduğu kurumlardır. İşte biz bu bayrağı ileriye taşıyarak diğer belediyelere de emsal olalım. Nasıl ki yaptığımız uygulamalarla emsal olduysak, örneksek, kaliteli standartlarında da onların örnek alacağı bir belediye haline gelmeliyiz.  Menfi düşüncelere engel olarak kurumumuzun insan deposu sayılmasını, verimsiz işletme olarak görünmesini engelleyelim.  Her şeyimiz var. Bakıyorum her biriniz pırıl pırıl insanlarsınız ve büyük çoğunlukla da genç kadrodan oluşuyorsunuz. Yeter ki bu anlatılanları içselleştirin. Yeter ki inanın ve her anınızı hep daha iyi nasıl olabilirim, daha iyi nasıl olabilirim diyerek geçirin.” diyerek tamamladı. (Haber Merkezi)

Kalite standartlarında da örnek bir belediye olacağız (4)

İş yerinde yanarak can verdi İş yerinde yanarak can verdi

Kalite standartlarında da örnek bir belediye olacağız (5)

Kalite standartlarında da örnek bir belediye olacağız (2)

Kalite standartlarında da örnek bir belediye olacağız (3)

Editör: Murat Barutçu