Jandarma Teşkilatının kuruluşunun 182 yılı etkinlikleri kapsamında Türk Kızılay Zonguldak Şubesi ile İl Jandarma Alay Komutanlığı birlikteliğiyle kan bağış kampanyası düzenlendi.

Site Spor Salonunda düzenlenen kan bağışı etkinliğine İl Jandarma Alay Komutanı Albay Gönen Süslü, Türk Kızılay Zonguldak Şube Başkanı Aydın Ergenç, Kızılay Kan Merkezi Müdürü Mehmet Günaydın, AFAD İl Müdürü Ahmet Güngör, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Yaşar Karaman ile askerler katıldı.

Türk Kızılay Zonguldak Şube Başkanı Aydın Ergenç kapıda karşıladığı İl Jandarma Alay Komutanı Albay Gönen Süslü’ye çiçek takdim etti.

Albay Süslü, burada yaptığı konuşmada; “Kızılay’a bir damla kan yardımımız dokunabilecekse bizim için çok büyük bir gururdur. Yapabileceğimiz ne varsa her zaman Kızılay’ımızın emrindeyiz” dedi.

Jandarma Teşkilatının kuruluşunun 182 yılını kutlayan Türk Kızılay Zonguldak Şube Başkanı Aydın Ergenç, kan bağışının önemine değinerek şunları söyledi: “Bugün askerlerimizin yapacağı kan bağışlarında hedefimiz en az 300 ünite kan bağışı almak toplamda ise bin ünite kan bağışını geçmek. Askerlerimizin yapacağı kan bağışı etkinliği ilçelerimizde de iki hafta devam edecek. Zonguldak’ta Kan Merkezimiz profesyonel ekibiyle birlikte gece gündüz çalışıyor. İl genelindeki 15 hastanemizin yüzde 99 kan ihtiyacını kan merkezimiz karşılıyor. Bunlar kurum, kuruluş ve vatandaşlarımızın verdiği destekle oluyor. İnşallah bugün burada aldığımız kanlarımız hastanelerimizdeki hastalarımıza şifa olacaktır. Kanın bir fabrikası yok kanın fabrikası insan. Bu doğrultuda sağlığı yerinde olan tüm halkımızı kan bağışında bulunmaya davet ediyoruz.”

Konuşmanın ardından askerler kan bağışında bulundular. Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Haber Merkezi