İYİ Parti İl Başkanı Yavuz Erkmen, Gökçebey Belediye Başkanı Vedat Öztürk ve İYİ Parti İl yöneticilerinin katıldığı program Kozlu Ilıksu Çetinler Çay bahçesinde gerçekleştirildi.

Programda Avrupa’nın değişik vilayetlerinde yaşayan Zonguldaklı vatandaşlarla görüş alış verişinde bulunulurken, Avrupa ile Türkiye’deki ekonomik ve sosyal anlamdaki yaşantılar hakkında bilgi alış verişinde bulunuldu.

Gökçebey Belediye Başkanı Vedat Öztürk, “Biz burada sizlerin oradaki sıkıntılarınızı dinlemek ve bu sorunları genel merkezin gündemine getirmek amacıyla böyle bir toplantı düzenledik” diyerek toplantıya katılan gurbetçi vatandaşlara teşekkür etti.

İYİ Parti Zonguldak İl Başkanı Yavuz Erkmen de yaptığı konuşmada, “Avrupa’da yaşayan hemşerilerimizle tanışma, sorunlarını tespit ve kaynaşma amaçlı bir toplantı tertip etmiş bulunmaktayız. Siyasi amaçla değil tamamen tanışma, kaynaşma ve birlik beraberliğimizi pekiştirme amaçlı biri toplantı gerçekleştirdik.

Bizim amacımız burada partiler üstü bir toplantı yapıp, hiçbir parti etkinliği şeklinde düşünmeden, dikkat ettiğiniz gibi burada İYİ Parti’yi temsilen burada bulunuyoruz ama sonuçta parti bayrağını dahi kullanmadan, hepimizin ortak değeri Türk bayrağını öne çıkartarak, hepimiz kendi ülkemizi düşünüp, kendi arkadaşlarımızı düşünüp ne olabilir, ne yapabiliriz, birbirimizi tanıyalım, kaynaşalım, geçmişten beri süre gelen dostluklarımız var. Tanıştığımız arkadaşlarımız var ama tanışmadığımız arkadaşlar da var. Hepsine teşekkür ediyorum. Biz bunu inşallah Allah sağlık verirse geleneksel hale her yıl burada yapmak istiyoruz. Bu bir başlangıç. Bizim düşüncemiz şu; bir yerden başlamak lazım. Dediğim gibi bizim amacımız burada arkadaşlarımızı tanımak ve bu arada birbirimizle bağlarımızı kuvvetlendirmek suretiyle arkadaşlarımızın oradaki sorunları olabilir veya buraya geldiklerinde burada karşılaştıkları sorunlar olabilir, arkadaşlarımızın bizlere iletmek istedikleri hususlar varsa bunları da biz alıp bunları kendi parti mecrasında bir yasa teklifi haline getirip, bir takım girişimlerde bulunup çözüm noktasında da yardımcı olabiliriz düşüncesindeyiz. O anlamda da arkadaşların fikirleri bizim için önemli. Burada bizim amacımız her hangi bir şekilde siyasi propaganda yapmak değil, bizim amacımız arkadaşlarımızla tanışmak, kaynaşmak, onların sorunları varsa iletmek istedikleri onları da tespit etmek suretiyle elimizden gelen gayreti göstermek” (Meryem DEMİR)

Editör: Haber Merkezi