4 milyon memur ve 2,5 milyon memur emeklisinin toplu sözleşme sürecinde memur tarafını temsil eden Memur-Sen ile Kamu İşveren Heyeti'nin yürüttüğü görüşmelerden sonuç çıkmaması üzerine Kamu Görevlileri Hakem Kurulu devreye girmişti.

Bugün beşinci ve son toplantısını yapan Hakem Kurulu, memur ve emeklilerin zam oranını netleştirdi. Buna göre 2024'ün ilk altı ayında yüzde 15, ikinci altı ayında yüzde 10, 2025'in ilk altı ayında yüzde 6 ve ikinci altı ayında yüzde 5 zam yapılacak. Hakem Kurulu'nun vermiş olduğu bu karara itiraz edilemeyecek.

Açıklanan bu karar sonrası ise memur ve memur emeklileri tepkilerini açıkladılar.

Öğrenciler faciayı yaşadı! Tur otobüsü şarampole devrildi: 3’ü ağır 12 yaralı Öğrenciler faciayı yaşadı! Tur otobüsü şarampole devrildi: 3’ü ağır 12 yaralı

Memurlar ve memur emeklileri söz konusu kurulun 7 üyesinin Cumhurbaşkanı tarafından atandığını hatırlatarak “çoğunluk üye böyle bir atamayla gelmiş durumda, bu kuruldan zaten bir fayda çıkmayacağı belliydi” dediler.

“Enflasyonun yüzde 100’ün üstünde seyrettiği bir ülkede komik bir zam vermek insafsızlıktır, 2024 için iki aşamada yüzde 25 zam öngörmüşler, böyle şey olur mu, bu resmen memuru süründürmek demektir, emeklisini de öyle, ama biz bunu hak ettik, ülkenin kaynaklarını harvurup harman savuran AKP bize sabredin diyor, kemer sıkın diyor, kemeri kendileri sıksınlar, biz insanca yaşamak istiyoruz” diyen memur ve memur emeklileri satışa geldikleri vurgusunu tekrarladılar. (Sermet AKSU)

Editör: Murat Barutçu