Kırmızı-Lacivertli takım, 3 Mart 1992 Kozlu grizu faciasında hayatlarını kaybeden maden işçileri için düzenlenen anma törenine katılıp, maden şehitleri anıtına çelenk bıraktı.

2. Lig Beyaz grupta mücadele eden Zonguldak Kömürspor, 3 Mart 1992 Kozlu grizu faciasında hayatlarını kaybeden 263 maden şehidini unutmadı. Beyaz grup ekibi, 07.45’te düzenlenen anma törenine katılıp, ardından maden şehitleri anıtına çelenk bıraktı.

Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Kozlu Müessesesi’nde 3 Mart 1992 tarihinde meydana gelen grizu faciasında hayatlarını kaybeden 263 maden işçisi, facianın 29’uncu yıl dönümünde saygı ve rahmetle anıldı. Şehit madenciler için facianın meydana geldiği Kozlu Müessesesi 1 No’lu kuyu başında Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) tarafından anma töreni düzenlendi. Törene, Vali Mustafa Tutulmaz, Kozlu Kaymakamı Hüseyin Ergi, CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş, Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Genel Müdürü Kazım Eroğlu, Genel Maden İşçileri Sendikası Genel Başkanı Hakan Yeşil başta olmak üzere çok sayıda protokol üyesi ve maden işçileri katıldı.

Protokolün yanı sıra anma törenine, kurulduğu günden bu yana İşçi Milli takımı diye anılan Zonguldak Kömürspor da yer aldı. Kömürspor AŞ Başkanı Hakan Hürfikir, Basın Sözcüsü Şükrü Öztürk, teknik sorumlu Barış Şeref, yardımcı antrenör Abdulkerim Koç, kaleci antrenörü Ümit Yavuz ve futbolcular şehit madenciler için dua etti.

Kuyu başındaki törenin ardından Zonguldak Kömürspor, anma etkinliğini maden şehitleri anıtıyla sürdürdü. Kozlu Belediye binası önündeki anıtta toplanan takım, kulüp adına çelenk bıraktı. Takım kaptanları Sinan Ören ile Hüseyin Yılmaz’ın çelenk bırakmasının ardından kırmızı-lacivertli kafile, maden şehitleri anısına 1 dakikalık saygı duruşunda bulundu. Çelenk töreni sırasında Zonguldak Kömürspor’a, Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan ile Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş da eşlik etti.

Törenin ardından Başkan Alan ile Bektaş, Zonguldak Kömürsporlu futbolcularla ayaküstü sohbet etti. Her iki başkan, 4 Mart Perşembe (yarın) günü Kahramanmaraşspor’la oynanacak 26’ncı hafta maçından galibiyet beklediklerini dile getirdi.

Zonguldak Kömürspor Basın Sözcüsü Şükrü Öztürk, anma etkinliğinin sona ermesinin ardından spor medyasına günün anlam ve önemini anlatırken, “3 Mart 1992 TTK Kozlu Müessesesi’nde meydana gelen grizu faciasının 29’uncu yıl dönümünü büyük bir üzüntüyle yaşıyoruz. Bilindiği üzere faciada 263 maden işçimiz hayatını kaybetmişti. Acımız 29 yıldır ilk gün ki gibi taze. Şehit madencilerimize bir kez daha Allah’tan rahmet diliyorum. Mekanları cennet olsun. Zonguldak Kömürspor Kulübü olarak anma töreninde yerimizi aldık. Kurulduğumuz günden bu yana madencilerimizin desteğini hep yanımızda gördük. Onlara minnettarız. Bizim en büyük gücümüz madencilerimiz. Maden işçisinin bu takımın üzerinde emeği oldukça fazla. Dolayısıyla duygusal bir gün yaşıyoruz” dedi.

Öztürk ayrıca takımın yarın Kahramanmaraşspor’la oynayacağı 26’ncı hafta maçına madenci formasıyla çıkacağını anımsatırken, zorlu 90 dakika mücadelesinde alacakları galibiyeti tüm madencilere hediye edeceklerini sözlerine ekledi.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi