Azaların mesleğini oy pusulasına yazınca adaylığı iptal edildi Azaların mesleğini oy pusulasına yazınca adaylığı iptal edildi

Bilindiği gibi son genel seçimde DEVA Partisi, Saadet Partisi ve Gelecek Partisi'nin bazı vekil adayları CHP listelerinden seçime girerek Meclis'e girmişti. TBMM'deki TBMM Başkanlığı seçiminde ise dikkat çeken bir gelişme yaşanmış ve CHP'nin Meclis başkanı adayı Tekin Bingöl olurken Saadet ile Gelecek, Gelecek Partisi'nin milletvekili Serap Yazıcı Özbudun'u ortak aday göstermiş, DEVA'nın adayı da Mustafa Yeneroğlu olmuştu. CHP'den 3 partinin CHP'nin adayına oy vermeyip kendi adaylarını çıkarmalarına tepki geldi.

Ulusal basında yer alan habere göre CHP'den, Saadet Partisi, DEVA Partisi ve Gelecek Partisi'nin CHP'nin gösterdiği adayı desteklemeyip kendi adaylarını çıkarmasına tepki geldi. 28. Dönem CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, Twitter hesabından yaptığı bir paylaşımla 3 partiyi eleştirdi.

Erol'un paylaşımında "Dün TBMM Başkanlık seçiminde, listelerimizden seçilen Deva Partili, Saadet Partili ve Gelecek Partili milletvekillerinin partimizin Meclis Başkanı adayına oy vermeyerek kendi adaylarını çıkarmaları büyük bir siyasi nezaketsizliktir. Partimiz bu devşirme siyasetini bırakarak acilen kendi değerlerine dönmelidir" ifadeleri yer aldı. (Haber merkezi)

Editör: Murat Barutçu