Kiracı ve ev sahipleri arasındaki kira çekişmesinin önüne geçmek için yeni bir uygulama devreye sokuluyor. Eski yöntem sözleşmeleri rafa kaldıracak e-kontrat sistemiyle, bölgesel kira haritası çıkarılması ve kirada yaşanan sorunların önüne geçilmesi bekleniyor.

Ulusal basında yer alan habere göre Kira fiyatlarının orantısız bir şekilde artmasıyla son yıllarda yaşanan kiracı-ev sahibi krizini çözmek için yeni bir yöntem devreye sokulacak. Bazı ev sahipleri kirada çok yüksek rakamlar talep ediyor. Bunun önüne geçebilmek için bakanlık e-kontrat uygulamasını çözüm olarak görüyor. Artık tarafların kira anlaşması e-Devlet üzerinden yapılabilecek.

Ulusal basının haberine göre, eski nesil kira kontratları, e-kontrat sisteminin gelmesiyle birlikte rafa kalkacak. Bu düzenlemeyle birlikte ev sahiplerinin de kiracıların da hakları korunacak. E-kontrat, kiracı ve ev sahiplerini sık sık karşı karşıya getiren fiyat anlaşmazlığında kanıt yerine geçecek.

Dezavantajlı öğrenciler için yeni proje Dezavantajlı öğrenciler için yeni proje

e-kontrat sistemiyle birlikte bir bölgedeki kiralık dairelerin fiyatları haritalandırılacak. Böylelikle ev sahibi ve kiracılar da, kira bedelleri ile ilgili resmi kaynaklardan bilgi alabilecek. (Haber merkezi)

Editör: Murat Barutçu