İl Genel Meclisi Başkanı Necdet Karaveli başkanlığında yapılan birleşime İl Genel Meclisi üyeleri ile daire müdürleri, Özel İdare Genel Sekreter yardımcısı Mehmet Kokulu katıldı.

Açılış ve yoklamanın yapılmasının ardından geçen oturuma ait karar özeti okunarak oy birliğiyle kabul edildi.

Gündemin 3’ncü maddesinde yer alan 2024 Yılı Köylere ait içme suyu bedellerinin belirlenmesi ve gelecek yıllarda belirlenecek olan ücretlerin yeniden değerleme katsayısı oranında arttırılması hususu görüşülerek,  Zonguldak'ta bulunan 380 köy 2023'ün fiyatlarından su kullanmaya devam edecek.

Zonguldak’ın o köyünden hastalık yayılıyor! Köy halkı isyan etti! Zonguldak’ın o köyünden hastalık yayılıyor! Köy halkı isyan etti!

Gündemin 4’ncü maddesinde yer alan  ilimiz genelindeki köy yollarında oto korkuluk ihtiyaçlarının belli bir programa bağlı olarak çözülmesi amacıyla, 2024 yılı  Oto korkuluk alımı için ayrılan 200.000,00 TL ödeneğin ihtiyaca cevap vermeyeceği anlaşıldığından 2024 yılı ödeneğinin arttırılması ile takip eden yıllarda yüksek ihtiyaç doğrultusunda ödeneğin arttırılması hususunun görüşülerek komisyonu havale edildi.

Gündemin 5’nci maddesinde yer alan  İlimiz Kdz. Ereğli İlçesi Ortaköy – Hasbeyler – Düzpelit Köylerini birbirine bağlayan ve Ereğli – Devrek Yolu çalışmaları dolayısıyla servis yolu olarak kullanılan yolda, bakım ve onarım çalışmalarının yapılabilmesi için, İl Özel İdaresi Yol ağına alınması ile ilgili İmar ve Bayındırlık, Köylere Yönelik Hizmetler, İçişleri Komisyonlarının ortaklaşa hazırlamış oldukları raporlar görüşülerek oy birliğiyle kabul edildi.

Gündemin 6’ncı maddesinde yer alan İç Denetçi Sinan Ayaşlı tarafından 2023 Yılı İç Denetim Programı kapsamında “ İmar Planlama ve Uygulama Yönetimi” denetim alanına yönelik sistem ve uygunluk denetimi gerçekleştirilmiş olup, bu denetim sonucunda hazırlanan 2024-1 Numaralı Denetim Raporunun 5302 Sayılı İl Özel İdaresi Kanununun 38’inci maddesinin 5’inci fıkrası uyarınca İl Genel Meclisi grup başkan vekillerine rapor verilerek, meclis üyelerine denetlenmesi için verildi.

Gündem dışı bir önerge kabul edilerek, görüşülmek üzere komisyonlara havale edildi. (Ersen Berk Çelik)

Editör: Muhammet