Zonguldak İl Genel Meclisinin Mart ayı beşinci birleşimi İl Genel Meclisi Başkanı Necdet Karaveli başkanlığında yapıldı.

Açılış ve yoklamanın ardından geçen oturuma ait karar özeti okunarak oy birliğiyle kabul edildi.

Toplantı öncesinde İl Genel Meclisi üyesi ve GMİS eski mali sekreteri Adnan Tıska, 7 Mart’ta Armutçuk’ta meydana gelen grizu faciasında hayatlarını kaybeden 103 madencileri rahmetle andığını söyledi.
Gündemin 3’ncü maddesinde yer alan Kdz. Ereğli İlçesi, Terzi Köyü hudutları dahilinde bulunan, kadastroda 139 ada, 410 ve 411 parsel numarası ile kayıtlı taşınmazlar üzerinde, “Ticaret Alanı ve Akaryakıt ve Servis İstasyonu” amaçlı 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı ile 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı ile ilgili, İmar ve Bayındırlık, Plan ve Bütçe, Sanayi ve Ticaret, Çevre ve Sağlık ile Köylere Yönelik Hizmetler Komisyonlarının ortaklaşa hazırlamış oldukları 6 – 6 – 2 – 5 – 7 sayılı raporlarının görüşülerek oy birliği ile kabul edildi.

Gündemin 4’ncü maddesinde yer alan  Zonguldak İl Özel İdaresi, 2022 yılı Faaliyet Planı ile ilgili, Eğitim Kültür ve Sosyal İşler, İmar ve Bayındırlık, Çevre ve Sağlık, Plan ve Bütçe, İçişleri, Tarım ve Orman, Sanayi ve Ticaret, Gençlik ve Spor, Köylere Yönelik Hizmetler, Turizm ile AR-GE Komisyonlarının ortaklaşa hazırlamış oldukları  raporu görüşüldü ve komisyondan geldiği şekliyle kabul edildi.

Gündem maddesi ile ilgili  söz alan İl Genel Meclisi Hayrettin Kartal, 8.5 ay önce yapılan Eteğli-Aşağı Kayalıdere köyü yolunun da deforme olduğunu belirterek rapora bunu da eklenmesini istedi.

Kartal’ın açıklamasının ardından Rıfkı Gültekin, Nebahattin Yılmaz, İsmail Terzi, Kerim Yılmaz konu hakkında da açıklamalarda bulundu.

Gündeme iki önerge verilerek kabul edildi ve görüşülmek üzere komisyonlara gönderildi.

Nisan ayında yapılacak olan Meclis toplantısının Kokaksu da bulunan yeni hizmet binasına gerçekleştirileceği belirtildi. (Şaban YILMAZ)

Editör: Seçkin