Zonguldak İl Genel Meclisinin Mart ayı 3’ncü birleşimi İl Genel Meclisi Başkanı Necdet Karaveli başkanlığında toplanırken, gündemindeki 2 maddeyi görüştüler.

Açılış ve yoklamanın yapılmasının ardından geçen oturuma ait toplantı tutanak özeti okunarak oy birliğiyle kabul edildi.

Gündemin 3’ncü maddesinde yer alan  İlimiz, Kozlu İlçesine bağlı köylerin beton kanal işlemlerinde kullanılmak üzere ihtiyaç duyulan 80.000,00 TL ödeneğin, İl Özel İdaresi 2023 yılı bütçesinin; Strateji Geliştirme Müdürlüğü Bütçesindeki Hazine Yardımları (Mahalli İdare Yardımları) harcama kaleminden tenzil edilerek, Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğünün Gayrimenkul Sermaye Üretim Giderleri harcama kalemine aktarılması hususu görüşülerek kabul edildi.

Gündemin 4’ncü maddesinde yer alan İlimiz Kdz. Ereğli İlçesi Akkaya Köyü ile Dere Mevkii bağlısı arasındaki  6 km. olan yolun, yeni yol yapılması halinde bu mesafenin 1 km. ye düşeceğiyle ilgili İmar ve Bayındırlık, Köylere Yönelik Hizmetleriyle Çevre ve Sağlık Komisyonlarının ortaklaşa hazırlamış oldukları, 9 – 10 – 7 sayılı raporları görüşülerek komisyondan geldiği gibi kabul edildi.

Gündem dışı söz alan CHP’li İl Genel Meclisi üyesi Hayrettin Kartal, genelde köylerde cenaze namazları mezarlıklarda kılındığını çoğu köylerde namazların kılındığı musalla taşının üzerinin kapalı olduğunu ve sundurma yapıldığını söyleyerek, bazı köylerde sundurma yapılması  gerektiğini söyledi.

AK Partili il genel meclisi üyesi Rıfkı Gültekin de konuyu yeni öğrendiğini belirterek, bu konuda 3 bine yakın talep olduğunu söyledi.

İl Genel Meclisi Başkanı Necdet Karaveli, 3 Mart 1992 yılında Kozlu’da meydana gelen grizu faciasında 263 maden işçisinin hayatını kaybettiğini ifade ederek, “Ölen madencilerimizin yıldönümü. Kendilerine Allah’tan rahmet diliyorum” dedi.

Meclis’te maden işçisi ve sendikacı Adnan Tıskaile, GMİS Genel Başkanlığı yapmış ve maden işçisi Ramis Muslu da duygularını dile getirdiler. (Şaban YILMAZ)

Editör: Seçkin