Zonguldak Haber - Zonguldak İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nce  “İçimizdeki Engelleri Sevgi ile Aşalım” konulu Anneler günü söyleşisi düzenlendi.

ÖZEV Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Sayın Saime Toptan’ın konuk olarak katıldığı söyleşiye; Vali Mustafa Tutulmaz’ın eşi Fatma Tutulmaz, İl protokolünün eşleri, özel eğitim öğrencilerinin anneleri katıldı.

“İçimizdeki Engelleri Sevgi İle Aşalım” temalı söyleşiye bir şiir okuyarak başlayan Saime Toptan, gerçek duyarlılığın, sosyal duyarlılık olduğunu belirterek, söyleşiye katılan annelere seslenirken; engelli bireylerimizin kendi ayakları üzerinde durabilmeleri için sevginin, eğitimin ve ailelerin desteğinin çok önemli olduğunu; devletimizin çalışmaları sonucu çıkardığı yasalar ve sivil toplum kuruluşlarımızın desteği ile güzel sonuçlara ulaşıldığını belirtti. Sosyal duyarlılığa toplumdaki bütün bireylerin dahil olması durumunda, engellilerin sorunlarını anlama konusunda daha fazla mesafe alınabileceğini ifade etti.
Saime Toptan, yaptığı çalışmalara “İçimizdeki Engeller” adını verme sebebini; asıl engelin, asıl zorlanmanın, diğer ailelerimizin doğru yaklaşımları sergilemedeki tutumları olarak açıkladı. Ancak, birlikte yaşam enerjisi ile içimizdeki engelleri aşma gayretlerine destek verdiğimiz zaman, engelleri kaldırarak yaşamı paylaşabileceğimizi ifade ettiler. 
ÖZEV Mütevelli Heyeti Başkanı Sayın Saime Toptan’ın teşrifleri ile gerçekleştirilen “İçimizdeki Engelleri Sevgi İle Aşalım” temalı söyleşinin açılışında, İl Milli Eğitim Müdürümüz Züleyha Aldoğan; “Krşılıksız sevgileri ile bizleri yetiştirip merhamet ve şefkatleri ile kalplerimizi ısıtan, gözbebeğimiz çocuklarımızın eğitiminde çok büyük role sahip olan, ilk öğretmenimiz, fedakar annelerimizin Anneler Günü'nü kutluyorum. Siz kıymetli anneler, geleceğimizin teminatı evlatlarımızı yetiştiren anneler, özveri kelimesinin tam karşılığı anneler, evladını canından çok seven anneler, sizler fedakarlığın vücut bulmuş halisiniz. Hakkınız ödenmez. İyi ki varsınız.” dedi.
İl Millî Eğitim Müdürü Züleyha Aldoğan, Zonguldak’ta eğitim gören 100 bin öğrenci için, aynı zamanda bir anne sorumluğu taşıdığını; her sabah bu sorumlulukla uyanarak, Zonguldak eğitim ailesinin tüm fertleri ile onlar için çalıştıklarını, ifade etti.
Söyleşi sonunda, özel yürekli bireyler ve çocukların annelerin sorularını da cevaplayan Saime Toptan, söyleşiye gösterilen ilgiden dolayı memnuniyetlerini ifade etti. Söyleşinin yüreklere dokunduğunu belirten katılımcılar, teşekkürlerini iletti. Haber Merkezi

WhatsApp Image 2023-05-12 at 17.40.58 (1) (1)

12'si bir araya geldi, Zonguldak'ı konuştu 12'si bir araya geldi, Zonguldak'ı konuştu

WhatsApp Image 2023-05-12 at 17.40.58 (3)

WhatsApp Image 2023-05-12 at 17.40.57 (1) (1)

WhatsApp Image 2023-05-12 at 17.40.57 (2)

Mehmet Ali Akkaplan yaş haddinden dolayı emekliliğe ayrıldı Mehmet Ali Akkaplan yaş haddinden dolayı emekliliğe ayrıldı

Çaycuma’da kafa kafaya çarpıştılar! Araç hurdaya döndü Çaycuma’da kafa kafaya çarpıştılar! Araç hurdaya döndü

Final penaltılara kadar gitti... Ne maçtı ama :5-4 Final penaltılara kadar gitti... Ne maçtı ama :5-4

Yağış sonrası battı çıktılarda can pazarı, mahsur kaldılar Yağış sonrası battı çıktılarda can pazarı, mahsur kaldılar

Editör: Virda Şahin