Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde batan Kafkametler gemisinin kayıp 7 denizcisini arama çalışmaları sürüyor. Kayıp denizcilerden Ömer Hebip'in ailesi ise Bozhane Limanı'na çadır kurarak oğullarının denizden çıkarılmasını bekliyor.

Kdz. Ereğli ilçesi açıklarında geçen 19 Kasım günü kuvvetli fırtına sebebiyle askeri mendireğe çarpan Türk Bayraklı Kafkametler Gemisi, 12 mürettebatıyla birlikte battı. Yapılan arama kurtarma çalışmalarıyla kayıp denizcilerden 5'inin cansız bedenine ulaşıldı. Diğer 7 mürettebatı arama çalışmaları havadan, deniz yüzeyinden, karadan devam ediyor.

Öte yandan kayıp denizcilerden gemide yağcı olarak görev yapan Ömer Hebip'in ailesi Bozhane Limanı'na çadır kurdu. Pankart asan aile "Şehitlerimizi almadan gitmeyeceğiz" diyerek ateş yakıp bekleyişini sürdürüyor.

Olayın basına yansımasının ardından vatandaşlardan duruma tepki yağmıştı. Ailenin yanında olduklarını belirten diğer vatandaşlar, “Devlet aileye sahip çıkmıyor mu? Neden çadırda kalıyorlar? Kalacak yer bulunamadı mı? Gerekirse evimde ağırlarım.” Şeklinde yorumlarda bulunmuşlardı. Ancak ailenin bir süre öğretmen evinde kaldığı ve daha sonra arama çalışmalarını yakından görebilmek, takip edebilmek ve tepkilerini de belli edebilmek için çadır kurdukları öğrenildi.  /Haber: Fadime YILMAZ ELMA

kafkamet çadır (2)

kafkamet çadır (1)

Ereğli, Türkiye'nin en güzel ilçesi seçildi! Ereğli, Türkiye'nin en güzel ilçesi seçildi!

kafkamet çadır (3)

Editör: Murat Barutçu