Ölüm yaşlı adamı çatıda yakaladı Ölüm yaşlı adamı çatıda yakaladı

Bazı ulusal kanalların gündüz yayınlarında yer verdikleri “gelinim mutfakta” cinsi yemek programları veya aile ilişkilerini ele alan kavgalı dövüşlü benzer programlarında yer verilen bazı karakterlerin evlerde ebeveynler tarafından çocukları korkutmak için de kullanıldıkları ve bunun küçük yaştaki çocuklar üstünde de olumsuz etki yarattıkları göze çarpıyor.

Özellikle gündüz kuşağı programlarında yer alan bazı kadın tiplemelerinin ana babalar tarafından “öcü” olarak adlandırılan hayali korkutucu yaratıklara benzetildiği ve çocukların bunlarla “mamanı yemezsen seni öcüye veririm” ya da “uslu durmazsan öcü gelip seni alacak” şeklinde korkutuldukları herkesin bildiği bir gerçek.

Türkiye’de ekranların bir kısmında bu şekilde çocuk psikolojisi ve insan sağlığı üstünde olumsuz etki eden programlarla kaplandığını belirten vatandaş da “bazı televizyonlarda gündüz kuşağı programları ya böyle ürkütücü görüntülerle dolu ya da mafyavari tiplemelerin yer aldığı vurdulu kırdılı dizilerle. Gençlik ve insanlar kötü etkileniyorlar, bunları örnek alanlar da ne yazık ki oluyor” diyerek RTÜK’ün dikkatini çektiklerini belirtiyorlar. (Haber: Sermet Aksu)

Editör: Murat Barutçu