Zonguldak Haber - Zonguldak’ta ziyaretine gittiği arkadaşının kendisine hediye ettiği civcivle süs tavuğu yetiştirmeye başlayan Hasan Gültekin, bugünlerde Türkiye’nin çeşitli illerine ve farklı ülkelere yumurta gönderiyor.  

Karadeniz Ereğli ilçesinde süs tavuğu yetiştiren Hasan Gültekin, evinin bahçesine kurduğu küçük bir kümesle hobi olarak bakmaya başladığı tavukların sayısını zamanla arttırarak girişimci oldu.

Sarıkorkmaz Mahallesi’nde oturan evli ve üç çocuk babası Gültekin, 8 yıl önce arkadaşından hediye olarak aldığı 3 süs tavuğu civcivini hobi amaçlı yetiştirmeye başladı. 

Eşinin ve çocuklarının desteğiyle evinin bahçesine küçük bir kümes inşa eden Gültekin, zamanla aldığı kuluçka makinesiyle de civciv üretmeye başlayarak tavukların sayısını arttırdı.

Hem tavukların hem de yumurtaların ilgi görmesi üzerine önce yurt içinde satış yapan Gültekin, daha sonra da gelen talep üzerine Özbekistan ve Kazakistan’a ürünlerini göndermeye başladı. 

Bunun yanında Hollanda, Belçika, Senegal ve Endonezya gibi ülkelerden de talep gelmesi üzerine harekete geçen Gültekin, Blue Porselen Brahma ve Silver laced Wyandotte olmak üzere iki çeşit süs tavuğu ırkı yetiştiriyor.

Hasan Gültekin, bu işi ailesiyle birlikte hobi olarak yaptığını ve zamanla süs tavuğu sayılarını arttırdığını söyledi. 

Özel bir şirkette çalışan Gültekin,” Süs tavuğu yetiştiriciliğine 2015 yılında Düzce’de sevdiğimiz bir arkadaşımızın bana 3 adet civciv hediye etmesiyle başladım. Şu an 250 adet tavuk ve horozum var. Bir süs tavuğu sağlıklı bir durumda bir yıl içinde maksimum 120 adet yumurta veriyor.” ifadesini kullandı.

- “AB ülkelerinden de sipariş alıyoruz”

Yumurtaları yurt içinde çeşitli illere gönderdiğini, yurt dışından da talep olduğunu aktaran Gültekin, şunları kaydetti: 

“İki çeşit süs tavuğu ırklarına bakıyorum. Yumurtadan çıkan civcivleri burada alıyorum. Buradan sonra yumurtlayana kadar bizim yarka dediğimiz dönemi köyümdeki diğer besi yerimde devam ettiriyorum. Yumurta siparişi almaya başladık. Dünya’nın birçok ülkesine, Özbekistan ve Kazakistan’a gönderdik. Avrupa’da özellikle Hollanda, Belçika, Senegal ve Endonezya gibi ülkelerden talepler geliyor.”

Ekonomik kriz vatandaşları tasarrufa itti. Ekonomik kriz vatandaşları tasarrufa itti.

Gültekin, düzenlenen fuarlarda tanıtım yaptıklarını da vurgulayarak, "Türkiye’de birçok ilimizde süs tavukçuluğu şu an çok yaygın. Yurt genelinde Federasyona bağlı olan derneklerle irtibatımız var. Oradaki çoğu ilimize yumurta ve canlı hayvan gönderimi yapabiliyoruz. Bölgesel fuarlarımız oluyor, buralarda tanıtımlarımız yapılıyor.” diye konuştu. Özel Haber – Ersen Berk Çelik

WhatsApp Image 2023-04-24 at 17.29.58 (2)WhatsApp Image 2023-04-24 at 17.29.57 (1)WhatsApp Image 2023-04-24 at 17.29.58 (1) (1)

Kent merkezinde kavga: 1 yaralı Kent merkezinde kavga: 1 yaralı

Kilimli’de yolu belediyeden önce ünlü karikatürist yaptı Kilimli’de yolu belediyeden önce ünlü karikatürist yaptı

Editör: Virda Şahin