İyi Parti’de istifa depremi sürüyor! İyi Parti’de istifa depremi sürüyor!

Cumhuriyet Halk Parti Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, Zonguldak Gazeteciler Cemiyetini ziyaret etti.

Ziyarette ilk konuşmayı yapan Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Derya Akbıyık, CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz’a seçim çalışmalarında başarılar diledi.

Dinimizin ve Türk Milliyetçiliğinin siyasete malzeme yapılmasını doğru bulmadığını ifade eden Yavuzyılmaz, “Dinimizde, vatanımızda bizim kutsalımızdır ve kutsalımız siyasete malzeme yapılmamalıdır. O nedenle ben siyasetin daha çok bir hizmet yarışı olması gerektiğini ve kutsallarımızın da bu siyasetin birer enstrümanına dönüştürülmemesi gerektiğini düşünüyorum” dedi.

Türkiye'nin Zonguldak'ın bir aynası olduğunu düşünüyorum diyen CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, şunları söyledi:

ESNAFIN SIRTINDAKİ STOPAJ YÜKÜNÜ KALDIRIYORUZ

“Önümüzde beş gün sonra çok kritik bir seçim var. Bu seçim hem Türkiye genelinde iktidara gelecek olan partileri belirleyecek. Aynı zamanda da Zonguldak'a hangi partiden kaç milletvekilinin hizmet edeceğini belirleyecek. Biz açıkçası bu seçimi böyle karşılaştırmalı olarak değerlendirirsek bir tarafta AK Parti Türkiye Taş Kömürü Kurumu'na 2000 işçi alacağım diyor. Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak 5000 işçi alacağız diyoruz. AK Parti bayram ikramiyesi olarak emeklilere 2000 lira vereceğim diyor. Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak 8500 lira vereceğiz diyoruz. Ve böylelikle de hem emeklinin yüzü gülecek, hem emekli torununa harçlık verebilecek biraz borcunu ödeyecek. Esnaf da harcama yapacak ve böylece esnafımızın da yüzü yine gülecek. Esnafın sırtındaki stopaj yükünü kaldırıyoruz. Ve yine taksici esnaf dahil olmak üzere diğer esnaflarımızın hepsine de çeşitli yardımlarda bulunacağız. Destek olacağız.

HAZİNEDEKİ HORTUMLARI KESECEĞİZ

Biz hazinenin altında açılan deliklerin yerlerini biliyoruz. Bunları tespit ettik. Bu delikleri kapatacağız, hortumları keseceğiz ve buradan sağlanacak kaynakla birlikte de vatandaşımızın yüzünü güldüreceğiz. Şu anda Zonguldak'ta özel bir istihdam konusunda çok büyük problemler var. Bu problemleri aşmak için de önce Türkiye Taşkömürü Kömürü Kurumunun geriye gidişini durdurmak için kademeli olarak 5000 madenciyi işe alacağız. Aynı zamanda her yıl emeklilik hakkına sahip olan madenci, mühendis, memur sayısı kadar da her yıl personel alımı yapacağız. Böylece Türkiye Taş Kömürü Kurumu'nun geleceğini ve büyümesini garanti altına alacağız.

AK PARTİ YERİN ALTINDAKİ SERVETİN RUHSATINI ÖZEL BİR ŞİRKETE DEVRETTİ

Amasra'daki Türkiye Taş Kömürü Kurumu'na bağlı müessese de TTK'nın yanındaki komşu sahada 606 milyon ton taş kömürü rezervi var. Buradaki ruhsat sahası özel bir maden ocağına devredildi. AK Parti bu yerli ve milli servet yerin altında yatan servetin ruhsatını özel bir şirkete devretti. Biz bu ruhsat devrini tekrar TTK'ya yapacağız ve 34 bin madencinin de burada çalışmasını sağlayacağız. Burada çalışacak tecrübeli madencileri de Zonguldak dışındaki illerde çalışan madencilerin tekrar memleketlerine dönmeleri ve yönünde çağrı yaparak onların yuvaya dönüşlerini sağlamış olacağız. Aynı zamanda da taş kömürü üretimini artıracağız.

YERLİ KÖMÜRÜ İTHAL KÖMÜRÜN KARŞISINDA EZDİRMEYECEĞİZ

Diğer taraftan Zonguldak'ın TTK'nın bir de kardeşi var. Öz kardeşi var. Bu da rödevanslı sahalar. Rödevanslı Saha işletmeleri özellikle bölgemizde bulunan termik santraller ve demir çelik fabrikalarının ithal kömür kullanması nedeniyle şu anda can çekişiyorlar. AK Parti'nin yanlış taş kömürü politikası nedeniyle büyük sorunlar yaşıyorlar. Biz yerli kömürümüzü ithal kömürün karşısında ezdirmeyeceğiz. Onu ön planda tutacağız ve bildiğiniz gibi AK Parti döneminde köprü, tünel, otoyollarının birçoğunda dolar ve euro ile araç geçiş garantisi verildi. Garanti edilen araç sayısı tutturulamadığında tutturulamayan sayı kadar araç için araç geçmese bile onlara Dolar ve Euro üzerinden ödeme yapılıyordu. Bu yanlış bir uygulama. Ancak biz doğru bir garanti ödemesini doğru bir uygulamayı Zonguldak'ta yapacağız. Bu da nedir? Erdemir ve Kardemir Zonguldak havzasında bulunan saha İşletmelerine taş kömürü alım garantisi verecek. Ve verdikleri bu garanti de dövizin üzerinde dövizin karşısında erimeyen bir durum olacak. Ve burada böylelikle hem işletmelerinin istihdamı artacak hem yatırım yapacakları önlerini görebilecekleri bir maddi kaynak sağlanmış olacak. Aynı zamanda da Türkiye bir taş kömürü kanunu çıkarılarak Türkiye genelinde linyit işletmeleri için ön görülen uygulamaların taş kömürüne has koşulları sağlayacak şekilde havzaya uygun şekilde uygulanması sağlanacak. Böylelikle de Zonguldak'ta bir istihdam hamlesi maden sektörü başta olmak üzere bu adımlar atılmış olacak.

AK PARTİNİN İZLEDİĞİ POLİTİKANIN YANLIŞLIĞI!

Filyos Projesi bugüne kadar Filyos projesinde yapılan yatırımlarda yine daha fazla arttırılacak hız verilecek ve bölgedeki Zonguldak'ta iş insanlarının bu bölgeye yatırım yapması sağlanacak. Yani biz önce Zonguldak'taki şirketlerin ve iş insanlarının bölgede daha fazla markalaşmasını sağlayacak tedbirleri alarak destekleri vermeyi planlıyoruz. Yani Hatay'dan kalkıp da bir holding gelip Zonguldak’ta ki bütün Filyos Limanı'nın işletmesini eğer alıyorsa bu bölgede AK Parti'nin izlediği politikanın yanlışlığının bir göstergesi.

TERSANELER BÖLGESİNİ AYAĞA KALDIRACAĞIZ

Diğer taraftan Ereğli Alaplı'da tersaneler bölgesi var. Tersaneler bölgesinin de mutlaka ayağa kalkmasını sağlayacağız ve istihdamın da bu bölgede arttırılması için gerekli imkanları biz Millet İttifakı olarak Cumhuriyet Halk Partisi olarak bölgeye kazandıracağız. Planlarımız hazır, projelerimiz hazır. İktidara gelmeyi bekliyoruz. Heyecanlıyız. Bir an önce yetkiyi alıp artık bu hazinenin altında açılan delikleri kapatarak vatandaşımızın yüzünü güldürmek istiyoruz.

KÜÇÜK BİR DOKUNUŞLA 3’ÜNCÜ MİLLETVEKİLLİĞİNİ ALMAK ÜZEREYİZ

Zonguldak'ta şu anda milletvekilliği sayısı olarak AK Parti uzun yıllardan beri üç milletvekili çıkarıyor. Cumhuriyet Halk Partisi iki milletvekilinde şu anda top AK Parti'nin kale çizgisinin üzerinde duruyor. Küçük bir dokunuşla üçüncü milletvekilliğini almak üzereyiz. Bu nedenle de sabah beş gece iki durmadan çalışmaya devam ediyoruz. Üçüncü milletvekilini çıkarmak için durmadan var gücümüzle çalışmaya devam ediyoruz. Hem Zonguldak'ta üçüncü milletvekilini çıkarıp aynı zamanda Türkiye'de Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde çoğunluğu sağlamak ve Sayın Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanı adayımız Kemal Kılıçdaroğlu’nu Çankaya Köşkü'ne çıkarmak için mücadeleye devam ediyoruz.

TÜRKİYE’DE İKTİDAR OLMAYA ÇOK YAKINIZ

Türkiye'nin de ben Zonguldak'ın bir aynası olduğunu düşünüyorum. Zonguldak'ta nasıl üçüncü milletvekilliği için yoğun bir mücadele varsa ve şu anda geriden gelip de geriden gelenin avantaj kullanan taraf biz isek oradan gelen ve oylarımızı arttırmanın verdiği heyecanla üçüncü milletvekili çıkarmaya ne kadar yakınsa aynı şekilde de Türkiye'de de iktidar olmaya o kadar yakınız diyorum. İyi olan kazansın derken biz de Cumhuriyet Halk Partisi olarak Saadet Partisi, Gelecek Partisi, Deva Partisi, Demokrat Partisi olarak iyi niyetli olarak sevgi dilini kullanan taraf olarak vatandaşlarımızı kutuplaştırmayan, ötekileştirmeyen, bir arada sevgi diliyle bir arada tutan taraf olarak seçimleri kazanmayı diliyor. Bu ayrıştırıcı dili, kutuplaştırıcı dili kullanıp Erzurum'da masum vatandaşlarımızın üzerine taş atılmasına neden olan siyaset dilini kullanan Ak Partinin bu dilden uzaklaşmasını ve herkesin omuz omuza mutlulukla bir arada huzurla gireceğe katılacağı bir seçim olmasını temenni ediyorum.

14 MAYIS SEÇİMLERİNDEN SONRA MİLLET İTTİFAKI MAZBATASINI ALACAK

2002 yılında AK Parti iktidar olurken kendi seçimi kazandıktan sonra nasıl ona mazbatayı verip de hükümet kurma görevi verildiyse aynı şekilde de 14 Mayıs seçimlerinden sonra da Millet İttifakı mazbatalarını alacak. Hükümet kurma görevini alacak. Cumhurbaşkanı Kemal Kılıçdaroğlu Çankaya Köşkü'ne çıkacak. Ve Türkiye bu AK Parti döneminde yaşadığı ekonomik krizden çıkarak rahat bir nefes alacak.

İNTERNET SORUNUNU ORTADAN KALDIRACAĞIZ

İlk kez oy kullanacak gençlerimiz tabii AK Parti dönemi sadece AK Parti döneminin içinde yaşadılar. İnternet hızında Türkiye mobil internet hızında dünyada yüz birinci sırada. Çok geride. Yani bizim gençlerimiz hem bilgi almak için yaşı dünyadaki diğer yaşıtlarıyla yarışırken aynı zamanda oyun oynarken aynı zamanda internette araştırmalar yaparken veya zaman geçirirken maalesef bu internet hızının düşüklüğü nedeniyle Geride kalıyorlar. Ve dünyayla entegrasyon konusunda da ciddi bir sıkıntı yaşanıyor. İnternetin çekmemesi demek telefonunuzun çekmemesi demek. İletişimin kopması demek. Kendinizi yeterince geliştirememek demek ve dünyayla olamamak demek. Biz bu sorunu ortadan kaldıracağız. Hem gençlerimize ücretsiz internet sağlama konusunda hem de internetin altyapısını değiştirerek dünyada, Avrupa'da en hızlı internet altyapısına sahip ülkelerden biri konumuna Türkiye'yi getirmek istiyoruz.

ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNİN YURT KAYGISINI ORTADAN KALDIRACAĞIZ

Genç Üniversiteye gidecekleri zaman acaba ben hangi bölümü kazanırsam gittiğim şehirde bir yurt bulabilecek miyim diye kaygı duyuyor ve yurt bulamadığı takdirde ailelerinin okutmadığı, okutamadığı maddi zorluklar nedeniyle var. Bu gençlerimizin artık yurt kaygısını ortadan kaldıracağız. Bir yıl içinde üniversite kazanan tüm öğrencilerin kalabileceği devlet yurtlarını biz Cumhuriyet Halk Partisi Millet İttifakı olarak biz inşa edeceğiz ve böyle sekiz on kişilik odalar değil onların mutlu ve konforlu bir şekilde çalışacakları bir konseptte tüm yurtlar hazır olacak. Burslarını yine aynı şekilde tüm ihtiyaç sahibi gençlerimize de burs temin etmek için çok büyük bütçeler ayıracağız. Ve üniversitelerin oluşturacağı kontenjanlar dört yıl, beş yıl sonra gençlerimiz mezun olduğunda onlara açılacak iş sahasındaki boşluk kontenjan kadar olacak. Böylelikle de doğrudan mezun olduklarında iş bulabilir duruma gelecekler. Biz bir yetenek yönetimi yaparak gençlerimizin hem sosyal hayatlarına devam etmelerini, hem yeteneklerini geliştirmelerini, hem dünyadaki yaşıtlarıyla yarışabilecekleri, onlarla buluşabilecekleri bir Türkiye'de bir süreç oluşturacağız. Artık yurt dışına kaçan gençler değil yurt dışına gezmek için giden gençlerin olduğu bir Türkiye'yi hep birlikte inşa edeceğiz. Onları tüm gençlerimizi Cumhuriyet Halk Partisi'ni oy vermeye davet ediyorum. Ümit ediyorum ki hep birlikte onlarla birlikte bir oy Kemal'e bir oy Cumhuriyet Halk Partisi'ne diyerek iktidara geliyoruz.

DİNİMİZDE, VATANIMIZDA BİZİM KUTSALIMIZDIR

Dinimizde, vatanımızda bizim kutsalımızdır ve kutsalımız siyasete malzeme yapılmamalıdır. O nedenle ben siyasetin daha çok bir hizmet yarışı olması gerektiğini ve kutsallarımızın da bu siyasetin birer enstrümanına dönüştürülmemesi gerektiğini düşünüyorum. Ben 5 yıllık vekilliğim sürecinde de şuanda da aynı noktadayım. Ak Parti Milletvekili listesinde yer alanlara seslenmek istiyorum; Hangileri milletvekili olur buyursunlar gelsinler Sayın Derya Akbıyık’ın modaratörlüğünde bir televizyon kanalında çıkalım, konuşalım, hizmetimizi yarıştıralım. Planlarımızı, projelerimizi yarıştıralım. Bilgimizi yarıştıralım ve kazanan Zonguldak olsun diyorum. Seçim bittiğinde 5 milletvekilimiz olacak eğer 6-7 milletvekili çıkaramıyorsak Zonguldak göç verdiği için bunu yapamıyoruz. Biran önce Zonguldak’ın göç alan şehir olmasını sağlayıp, nüfusunu artırıp büyükşehir olup milletvekili sayımızı 5’ten 7’ye çıkarmalıyız. Bunun yolu istihdamı Zonguldak’a getirmekten geçiyor. Zonguldak’ın gündemini Zonguldak’a faydası olmayan konularla meşgul etmemekle geçiyor. Bu doğrultuda çıkacak olan 5 milletvekilinin de Zonguldak için bir arada hareket etmesi gerekiyor.” Haber: Seçkin KIRARSLAN

deniz yavuzyılmaz (3)deniz yavuzyılmaz (2)

Editör: Seçkin