2. Ligde mücadele eden Zonguldak Kömürspor tribünlerinin renkli ve sevilen ismi merhum Hayrullah Tıfıl’a, Zonguldak Belediyesi’nden büyük vefa. Belediye Başkanı Ömer Selim Alan’ın önerisi üzerine Belediye Meclisi kararı doğrultusunda Tıfıl’ın ismi yenilenen sahildeki parka verildi.

Bu karar kapsamında parka konulmak üzere Zonguldak Belediyesi tarafından özel pano hazırlandı. Zonguldak Kömürspor’un, kırmızı-lacivert forma renginden oluşan panoda, Tıfıl’ın, 2016-2017 sezonunda Devrek İlçe Stadı’nda Hacettepespor’la oynanan maç sırasında tribünde üçlü çektirirken Spor Müdürümüz Hüseyin Ekinci tarafından çekilen fotoğrafı yer aldı. Yapımı tamamlanan pano, Zonguldak Belediyesi tarafından Adliye binası güzergahında vatandaşın en yoğun olduğu alana monte edildi.

Montaj işleminin tamamlanmasının ardından açılışı yapılan park sayesinde, Zonguldak ve Zonguldak Kömürspor’un simgesi haline gelen Hayrullah Tıfıl’ın ismi sonsuza kadar ölümsüzleştirildi.

Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan’ın katılımıyla gerçekleştirilen parkın açılışında, Gençlik Spor İl Müdürü Hakan Yüksel, Zonguldak Kömürspor AŞ Başkanı Hakan Hürfikir, Basın Sözcüsü Şükrü Öztürk, Zonguldak Kömürspor eski Başkanı Süleyman Caner, Zonguldak Spor Basketbol 67 Başkanı Kanat Tan, Hayrullah Tıfıl’ın ailesi, Zonguldak Kömürspor tribün liderleri, Tıfıl’ın dost ve arkadaşları ile taraftarlar yer aldı.

Törende söz alan Hayrullah Tıfıl’ın yakın dostu Kanat Tan, “Hayrullah abimizi ölümsüzleştiren başta Başkanımız Ömer Selim Alan olmak üzere tüm herkese teşekkür ediyorum. Zonguldak’a bir daha böyle bir insan gelmez. Zonguldak’ın, Zonguldak Kömürspor’un, bizim neşemizdi. Cenaze töreni, Zonguldak’ın en kalabalık cenazelerinden biri olmuştu. Çok güzel anılar bırakıp gitti. Zonguldak Kömürspor’a aşırı bağlıydı. Bir gün beni aramış, ‘Kanat, bu takımı ben şampiyon yaptım’ demişti” dedi.

Süper Amatör Lig Play-Off maçına 3. Lig hakemi! En son Alanya-Orduspor 1967 maçını yönetti Süper Amatör Lig Play-Off maçına 3. Lig hakemi! En son Alanya-Orduspor 1967 maçını yönetti

Zonguldak Kömürspor Basın Sözcüsü Şükrü Öztürk, Hayrullah Tıfıl’ın çok değerli bir insan olduğunun altını çizerken, “Zonguldak’ın çok büyük bir değeriydi. Çok iyi ve karakterli bir insandı. Cenaze törenindeki kalabalığı gören hocanın, “Hayrullah sen bu insanlara ne yaptın da, bu kadar kalabalığı bir araya topladın” sözü hala kulaklarımda. Zonguldak çok kalender biriydi. Hayrullah Tıfıl ismini ölümsüzleştirdikleri için Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan’a teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, Hayrullah Tıfıl’ın ölümünün üzerinden 16 ay geçtiğini, bugün itibariyle ismini sonsuza dek ölümsüzleştirdik. Hayrullah abiyi unutmamız mümkün değil. Sanki her an bir yerlerden çıkacak gibi. Çok anımız var. Onun yerinin dolması mümkün değil. Ruhu şaad olsun. Ölümünün hemen ardından “Adını öyle bir yere verelim ki, gelen geçen herkes onu görsün” dedik. Buranın en uygun yer olduğu fikrinde birleştik. Cenaze töreni çok kalabalıktı. Zonguldak’ta böyle bir cenaze töreni göremeyiz. Muazzam bir adamdı, Gazipaşa’nın gülüydü. Mekanı cennet olsun” şeklinde ifadeler kullandı.

Törenin ardından Hayrullah Tıfıl bir kez daha dualarla anıldı.

Hayatını Zonguldakspor’a adayan, içeride-dışarıda hiçbir maçta takımı yalnız bırakmayan ayrıca kentte 7’den 77’ye tüm herkes tarafından sevilen Hayrullah Tıfıl, 18 Ocak 2022 tarihinde geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetmiş ve Uzunmehmet Camii’nde son dönemin en kalabalık cenaze töreniyle ebediyete uğurlanmıştı.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

6B1A4380

6B1A43736B1A43496B1A43536B1A43186B1A43386B1A43126B1A42706B1A42846B1A42506B1A42426B1A4237

Editör: Hüseyin EKİNCİ