Zonguldak İl Müftülüğü, eğitim faaliyetleri, dini ve hayri hizmetlere destek amacıyla kermes düzenledi.

Soğuksu Lavuar Alanında düzenlenen ‘Hayır Çarşısı’ kermesine Zonguldak Vali yardımcıları Turgut Subaşı, Mehmet Türk, Zonguldak Belediye Başkan yardımcısı Erol Yılmaz, İl Müftüsü Aşır Durgun, Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Erkin Avcı, Zonguldak il Tarım ve Orman Müdürü Cemalettin Çataklı ve vatandaşlar katıldı.

Zonguldak İl Müftülüğünce düzenlenen Hayır Çarşısı kermesi Kuranı Kerim Tilaveti ile başladı.

DURGUN: İL MÜFTÜLÜĞÜNE BAĞLI MERKEZ İLÇEDE 40 KURAN KURSU BULUNMAKTA

Kermeste konuşma yapan Zonguldak İl Müftüsü Aşır Durgun: “Hayır çarşımızın hayırlara vesile olmasını yüce rabbimden niyaz ediyorum. Bereketli bir alışveriş olmasını ve bu vesileyle Kuran Kurslarımızın ihtiyaçlarının karşılanmasına vesile olmasını da Rabbimden niyaz ediyorum. İl Müftülüğümüze bağlı olarak Merkez ilçemizde 40 Kuran Kursumuz bulunmakta. Bu Kuran Kurslarımızda 600’ü geçkin öğrencimiz din eğitimi ve öğretimi almaktadırlar. Kuran Kurslarımızın ufak tefek tamiratları, öğrencilerimiz için gerekli olan araç ve gereçleri aynı zamanda Kuran Kurslarımızın çevresinde bulunan fakir, muhtaç ailelerimizin her türlü ihtiyaçlarına maddi destekte bulunmak üzere hayır çarşısını düzenledik. Burada Kuran Kursu hocalarımızın ve öğrencilerimizin el emeği göz nuru olarak ortaya koydukları ürünlerini hep birlikte göreceğiz. Arzu eden arkadaşlarımızda alıp katkıda bulunacaklar” dedi.

SUBAŞI: ÇALIŞANLARI TEBRİK EDİYORUM

Zonguldak Vali yardımcıları Turgut Subaşı ise şunları söyledi: “Burada bir emek var, çalışma var, gayret var dolayısıyla onların emeğine saygı duyuyoruz ve tebrik ediyoruz. Çünkü sosyal dayanışma ve dayanışma adına ilimize katkı adına faaliyette bulunmuşlar. Dolayısıyla marifet iltifata tabidir ve çalışanları bir kez daha tebrik ediyorum. Hayır, ne demek? İnsanların hayrına ve mutluluğuna vesile olan her türlü davranış hayırdır. Buradan alacağınız bir ürün ve vereceğiniz parayla da bir hayırda bulunmuş olursunuz ama şunu unutmayın bizim dinimiz sosyal hayatta insanlar arasındaki ilişkilere çok büyük ehemmiyet veriyor. Dinimizin ibadet yanı tamam, itikat yanı tamam ama sosyal hayattaki kardeşlik hukukunun gereklerine uymadığınızda eksik kalıyor. Müftülüklerimiz sadece camide namaz kıldıran, mevlit okutan, cenaze namazı kıldıran konumda değil genel idare içerisinde aynı zamanda hayatın her alanında insanların ihtiyaç duyduğu ihtiyaçlarının giderilmesi içinde çalışmaktadırlar. İşte hayrat hizmetleri dediğimiz bu çerçevede yürütülmektedir.”

Konuşmaların ardından katılımcılar hayır çarşısını gezip ürünlerden alarak kermese katkı sundular. Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Haber Merkezi