Terk edilen evin kapısına asılan yazı gizemini koruyor Terk edilen evin kapısına asılan yazı gizemini koruyor

Balıkesir Haber - Edremit Belediyesi, İvrindi'de yaşayan ve henüz denize girememiş olan 14 yaşındaki kas hastası Hilmi Nuri Güleç'in hayallerini gerçekleştirdi. Bu özel anı yakından takip eden Belediye Başkan Yardımcısı Tayfun Canlı, Güleç'e eşlik etti ve tekerlekli sandalyesiyle denize girerek unutulmaz bir gün yaşadı.

İvrindi ilçesine bağlı Haydar Mahallesi'nde yaşayan 14 yaşındaki Hilmi Nuri Güleç, kas hastalığı nedeniyle denize hiç girememişti. Edremit Belediyesi, genç Güleç'in bu özlemini gerçekleştirmek amacıyla harekete geçti. Haydar Mahallesi'nde yaşayan Hilmi Nuri Güleç'e Havran Yardım Eli Grubu tarafından tekerlekli sandalye sağlandı. Edremit Belediye Başkan Yardımcısı Tayfun Canlı da bu özel gününde yanındaydı ve genç Güleç'i Altınkum sahilinde denizle buluşturdu.

Özel olarak hazırlanan engelli aracıyla Hilmi Nuri Güleç, ailesiyle birlikte alınarak Altınkum Mahallesi sahilindeki engelli rampasından denize girdi. İlk defa denizin keyfini çıkaran genç, mutlu ve unutulmaz anlar yaşadı.

Edremit Belediye Başkan Yardımcısı Tayfun Canlı, 14 yaşındaki kas hastası Hilmi Nuri Güleç'in denize girememe hayalini öğrendiklerini ve onunla iletişime geçtiklerini belirtti. Başkan Yardımcısı Canlı, "Belediye olarak Hilmi kardeşimizin denize girme hayalini gerçekleştirmek için harekete geçtik. Hilmi kardeşimiz denize girdi ve vatandaşlarımızın alkışları arasında bu anı yaşadı. Engelli vatandaşlarımızın yaşamını kolaylaştırmak amacıyla trafik kuralları, yaya geçitleri ve sosyal donatı alanlarında çalışmalar yapıyoruz. Önümüzdeki Dünya Engelliler Günü'nde büyük bir etkinlik hazırlığı içerisindeyiz. Bu tür etkinliklerle engelli vatandaşlarımızın hayatlarını desteklemeye devam edeceğiz. Belediye personelimiz ve cankurtaran ekipleri de Hilmi kardeşimize yardımcı oldular. Edremit, Kuzey Ege'nin incisi olarak engelli vatandaşlarımızın denize kolaylıkla girebileceği bir alan sunuyor ve turizmin ilerlemesi için çalışmalarımızı sürdürüyoruz" dedi. İHA

Erdal Gülay: “Zonguldak’ın ufku açılacaksa "Yıkılsın" Erdal Gülay: “Zonguldak’ın ufku açılacaksa "Yıkılsın"

TTK’da iş kazası! 1 madenci yaralandı! TTK’da iş kazası! 1 madenci yaralandı!

Aile içi kavgada kan döküldü! 1 ölü, 3 yaralı! Aile içi kavgada kan döküldü! 1 ölü, 3 yaralı!

AW010825_02

AW010825_01

Akrep sokması vakasına giden ambulans kaza yaptı Akrep sokması vakasına giden ambulans kaza yaptı

AW010825_03

AW010825_05

Editör: Virda Şahin