Yarı profesyonel lig olarak adlandırılan Bölgesel Amatör Ligde, aralıksız 10’uncu sezonunu yaşayan Ereğli Belediyespor, şampiyonluk gibi büyük hedef ortaya koyarak başladığı sezona erken havlu attı. Transfer döneminde profesyonel ligden birçok futbolcuyu kadrosuna katarak dikkatleri üzerine çeken Eflatun-Beyazlı ekip, 9’uncu hafta itibariyle puantaj tablosunda 7’nciliğe kadar geriledi. Ereğli ekibi, üstelik lider Eskişehirspor’un tam 11 puan gerisinde yer alıyor.

Beyaz TV’de sesimiz oldu: “Benim emekçi takımım Zonguldakspor’un günahı ne?” Beyaz TV’de sesimiz oldu: “Benim emekçi takımım Zonguldakspor’un günahı ne?”

Bölgesel Amatör Ligde 2023-2024 sezonuna şampiyonluğun favorisi olarak başlayan Ereğli Belediyespor, 9’uncu haftası geride kalan ligde tam bir hayal kırıklığı yaşattı. Cahit Terzi’nin teknik direktörlüğünü üstlendiği Ereğli, oynadığı 9 maçın 3’ünde rakiplerine sürpriz bir şekilde boyun eğdi. Bu maçlarda Ereğli, Çilimli Belediyespor’a 1-0, Alaplı Belediyespor’a 3-1, Eskişehirspor’a 3-0 mağlup oldu. Bu 3 yenilginin dışında Eflatun-Beyazlı takım, sezonun ilk haftasında Kaynaşlı Belediyespor (0-0) ve 4’üncü haftada Başkent deplasmanında Ankara TKİ (1-1) beraberlikleriyle 4 önemli puan daha bıraktı.

Özellikle dün lider Eskişehirspor’la iç sahada oynanan ve “ya devam, ya tamam” niteliği taşıyan karşılaşmanın farklı bir şekilde kaybedilmesi, taraftar ve camianın takıma olan güvenini son derece sarstı. Son 9 sezonda olduğu gibi şampiyonluğun bir kez daha ertelenmesi, camiada tahammül sınırlarının aşmasına neden olurken, takımı içeride-dışarıda yalnız bırakmayan 12’nci adam, sosyal medya platformlarında tepkisini dile getirdi.

Ligin henüz 9’uncu haftası itibariyle şampiyonluğun mucizelere kalması üzerine Ereğli Belediyespor’da hedef rotası değişti. Puantaj tablosunda 7’nci basamakta yer alan Ereğli ekibi, ligin kalan 17 haftalık bölümünde artık Play-Out üzerine hesaplar yapacak. Bu hesaplar doğrultusunda Ereğli Belediyespor, sezon sonu Play-Out’a kalmamak için bundan sonraki süreçte mevcut puan tablosunda 2 puan geriden takip ettiği Alaplı Belediyespor’u geçmeye çalışacak.

Son iki haftayı üst üstte 3’er gollü yenilgilerle geride bırakan Ereğli Belediyespor, 7 Ocak 2024 tarihinde sona erecek ilk yarının son haftasına kadar Eskişehir Yunusemrespor (D), 1926 Polatlı Belediyespor (E), Sincan Belediyespor (D) ve Geredespor’la (E) karşılaşıp devre arasına girecek.

SPOR SERVİSİ

pd-1

Editör: Hüseyin EKİNCİ