Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, 14 Mayıs’ta yapılacak Cumhurbaşkanı Seçimi ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'ne ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu. Başkan Posbıyık,  bölge halkını yakından tanıdığını ve sürekli içinde olduğunu belirterek “Halkımız seçimlerde kesinlikle ithal aday istemiyor” dedi.

Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, 14 Mayıs’ta yapılacak Cumhurbaşkanı Seçimi ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'ne ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Başkan Posbıyık, basın mensuplarına yaptığı açıklamada şunları söyledi,

“VAR OLMA YA DA YOK OLMA SEÇİMİ”

Ülkemiz yeni bir seçim hazırlığında, son derece önemli bir seçime giriyoruz. Benim ifademle “Var olma veya yok olma” seçimi, ittifaklar kuruldu. Bölgemizden aday adayları, bütün partilere müracaatlarını yaptılar, hep birlikte izliyoruz. Bu seçim hayati noktada. Başta genel merkez yöneticileri, il başkanlıkları, ilçe başkanlıkları olmak üzere doğru kararlar vermek zorunda. Vatandaş hazır vaziyette ama vatandaş genel merkezlerinin, il teşkilatlarının yanlış yapmama noktasında davranışlarını bekliyor.

Milyonlar havada uçacak Milyonlar havada uçacak

Bugün Ereğli’yi ve Alaplı’yı yan yana getirdiğimiz zaman ekonomik sosyal kültürel ve sayısal yönden Zonguldak’ta 4 tane milletvekili çıkarabilecek kabiliyette Millet İttifakı. Seçmen sayısı 4 Milletvekilini zorlayacak noktada ama nedense her dönem CHP iki tane milletvekilini kıl payı kurtarıyor.

YILLARDIR BU İŞİN İÇİNDEYİM. HALKIN TALEPLERİNİ ÇOK İYİ BİLİYORUM

Bu konuda yorum yapma kabiliyetine haiz olduğumu söylemek istiyorum zira üniversite yıllardan itibaren 1968 den itibaren politikanın içindeyim ve bu bölgede politika yapıyorum. Her nedense genel merkezden, il başkanlıklarından yıllardır politika yapan insanlara fikir sormazlar, tecrübelerimizi sormazlar. Onlar genellikle Ankara’da tanıdık eş dost, arkadaş onlara bakarlar ve her seferinde de hüsrana uğrarız. Bu seçimler Türkiye için hayati bir seçim olduğu için, Zonguldak bölgesini çok iyi tanıyan bir kardeşiniz olarak, ben de düşüncelerimi söylemek zorundayım. Bunu bir görev olarak görüyorum.

“HALK, İTHAL ADAY İSTEMİYOR”

Size 4 tane madde sıralayacağım. Genel merkezin bunlara dikkat etmesi lazım, il başkanlıklarının, ilçe başkanlıklarının dikkat etmesi lazım. Ereğli halkı ile sürekli belediye başkanı olduğum için temas halindeyim köylerle temas halindeyim. Herkes hazır vaziyette bekliyor, çok iyi bir ortam var. CHP için millet ittifakı için. Bu bölgenin insanları kesinlikle ithal aday istemiyor. Yok bakanlık yapmış, çakanlık yapmış. Bunu birinci sıraya koyalım yok. Ve vermeyecekler yani, araştırmalar bu noktada. Kimse bana fikir sormuyor ama basın mensuplarına bu fikirlerimi söyleyeyim ve görevimi yapayım diyorum. Ereğli’de doğmuş Ankara’da, İstanbul’da yaşamını devam ettiren, çocuklarını orda büyüten insanlara da ithal aday olarak bakıyorlar, görüyorlar. Ereğli ve Alaplı Zonguldak seçmen sayısına göre az öncede söylediğim gibi, seçmen sayısı bakımından en fazla olan yer ve birlik ve beraberlik içinde olursak, genel merkez doğruları yaparsa dördüncü adayı zorlayacak kabiliyette.

SIRALAMADA BİR VEYA İKİNCİ OLMALI

Zonguldak’ta Ereğli veya Alaplı’dan sıralama olarak bir veya ikinci sırayı bekliyor bu bölgenin insanları. Asla başka birşeyi kabul etmiyor. Bir veya ikinci sırayı vermezse, şimdiden hırıltılar, dedikodular, sesler yükselmeye başladı. “Yeter artık” diyor vatandaş, Ankara’da, İstanbul’da yaşıyor, 5 yılda bir iki geliyor, Ankara’da dostları olduğu için onları aday yapıyorlar. “Biz de vermeyiz” kardeşim diyor. Yıllardır politika yapan bir kardeşiniz olarak, bu uyarıları yapmak zorunda kaldım.”

(Haber Merkezi)

Editör: Murat Barutçu