Kamu Başdenetçisi (Ombudsman) Şeref Malkoç, beraberinde Kamu Denetçilerinden oluşan KDK Heyeti ile ‘Ombudsman Halkla Buluşuyor’ programı çerçevesinde Zonguldak’a geldi.

Malkoç ve beraberindekileri ilk olarak Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz beraberinde Zonguldak Belediye Başkanı Dr. Ömer Selim Alan ile birlikte Valilik önünde karşıladılar.

Zonguldak Valiliği Anı Defterini imzalayan Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç ardından Valilik makamını ziyaret etti. Burada Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz tarafından kendisine Madenci Feneri hediye ederken, Malkoç da, Vali Tutulmaz’a hediyeler takdim etti.

MALKOÇ: ‘ZONGULDAK OLAĞANÜSTÜ BİR YATIRIMI OLAN İLİMİZDİR’

Kamu Başdenetçisi (Ombudsman) Şeref Malkoç, ardından Zonguldak Belediye Başkanı Dr. Ömer Selim Alan’ı ziyaret ederken Belediye ziyaretine Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz’da eşlik etti.

Zonguldak Belediye Başkanı Dr. Ömer Selim Alan, Kamu Başdenetçisi (Ombudsman) Şeref Malkoç'a çiçek takdim etti.

Ziyarette Zonguldak Belediye Başkanı Dr. Ömer Selim Alan, Kamu Başdenetçisi (Ombudsman) Şeref Malkoç'a ziyaret anısına Devrek bastonu ve madenci heykeli hediye takdim ederken Malloç'ta Başkan Alan'a kitap hediye etti.

Zonguldak Belediye Başkanı Dr. Ömer Selim Alan, ziyarette yaptığı konuşmada, Başdenetçi Şeref Malkoç ve Vali Mustafa Tutulmaz’a ziyaretinden dolayı memnuniyetini belirterek teşekkür etti,.

Kamu Başdenetçisi (Ombudsman) Şeref Malkoç " Zonguldak Sayın Cumhurbaşkanımızın çok önem verdiği ve Türkiye'deki diğer şehirlerle mukayese edildiğinde olağanüstü yatırım alan bir şehrimizdir" dedi.

MALKOÇ: “ZONGULDAK TÜRKİYE'NİN MÜSTESNA İLLERİNDEN BİRİSİDİR”

Kamu Başdenetçisi (Ombudsman) Şeref Malkoç'ta yaptığı konuşmada Zonguldak'ın Türkiye'nin müstesna bir il olduğunu belirterek şunları söyledi:

"2 günlük bir program için Zonguldak’tayız. Zonguldak Türkiye'nin müstesna illerinden birisi. Geçmişten madeni ile kömürü ile tüm Türkiye'ye damgasını vurmuş bir şehrimizdir. Şimdi de iyi yetişmiş insanlarıyla doğalgaz istasyonları ile ve sanayinin yeniden canlanmasıyla Türkiye'nin gündeminde olan ve Sayın Cumhurbaşkanımızın çok önem verdiği ve Türkiye'deki diğer şehirlerle mukayese edildiğinde olağanüstü yatırım alan bir şehrimizdir. Geçmişteki güzel günlerin daha iyisi önümüzdeki yıllarda yaşanacaktır burada Zonguldaklıların ufku önemlidir. Zonguldaklıların iş tutma azmi önemlidir. Zonguldak çok daha fazla büyüyebilir bu imkanları iyi değerlendirmeyebilir de. Ama ben Ankara'da şunu görüyorum, devletimiz Sayın Cumhurbaşkanımızın öncülüğünde Zonguldak'a hiçbir şeyini esirgemiyor.

Zonguldak'la ilgili buranın insanının eşrafının ufku. 2030 yılındaki Zonguldak'ı nasıl düşünüyor? 2050 yılındaki Zonguldak'ı nasıl hayal ediyor? Eğer bunu Zonguldak aşarsa, başarırsa müstesna illerden birisi olacak. Sadece Türkiye için değil bütün Karadeniz havzası için hatta enerji potansiyeli itibariyle de dünyanın önemli gözbebeklerinden birisi olacak. Biz de kamu denetçiliği kurumu olarak burada iki günlük program yapıyoruz. Valimiz kurumun kuruluşunda emeği olan ilk genel sekreterliğini yaptı. Belediye başkanımızın güzel çalışmalarını, dinamizmini hareketliliğini biliyoruz. Duyduklarımızı yerinde görelim. Bahsettiğimiz konulardaki tespitlerimizi rapora dökelim. Zonguldak'ın daha iyiye gitmesi için kamu hizmetlerinin kalitesinin artması için çalışmalarında katkımız olsun istedik. Hazırlayacağımız raporları TBMM ve Cumhurbaşkanlığına ileteceğiz."

Malkoç ve beraberindekiler son olarak Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çufalı’yı makamında ziyaret ederek bir süre görüştü.

Editör: Haber Merkezi