Genel Maden İşçileri Sendikası Genel Başkanı Hakan Yeşil, her zaman devletimizin ve milletimizin yanında olduklarını söyledi.

Zonguldak’ın da aralarında bulunduğu 28 ilde eş zamanlı düzenlenen Çekirge Operasyonu’nda Genel Maden İşçileri Sendikasının isminin geçmesini doğru bulmadığını belirten Yeşil, “Bu münferit bir olay ve şuan hukuksal boyutu devam ediyor” dedi.

Genel Maden İşçileri Sendikası Genel Başkanı Hakan Yeşil, konuşmasına şöyle devam etti: “Çekirge Operasyonuyla alakalı 2016 yılında gerçekleşmiş bir olay var. Bu soruşturma tekrar açılmış. Bir müessesemizde 2016 yılında böyle bir olay gerçekleşmiş. Biz Genel Maden İşçileri Sendikası ailesi olarak her zaman devletimizin, milletimizin yanındayız. Bu zamana kadar devletimize ve milletimize zarar verecek hiçbir işin içine girmedik bundan sonrada kimsenin girmesine izin vermeyiz. Bu münferit bir olay ve şuan hukuksal boyutu devam ediyor. Biz bugün itibariyle sendikamızın bütün organlarını topladık. Tabi bu olay bizden çok önce olan bir olay ve bu olayı araştırıyoruz. Eğer bu olaya bizim arkadaşlarımızın içerisinden karışan varsa sendikamızın disiplin kurulu tarafından gerekli işlemleri yapacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın. Bizden önce olmuş bir olay ama bizden önce oldu diye geçiştirmemiz mümkün değil çünkü sendikamızın ismi geçiyor. Sendika olarak işçi arkadaşlarımızın faydalanabileceği birçok iş koluyla indirim anlaşması yapıyoruz. Bu hastanemizle de böyle bir anlaşmamız vardı su istimal edilmiş mi edilmemiş mi buna yargı karar verecek. Bizlerde takip ediyoruz.” Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Haber Merkezi