Türkiye Yardımsevenler Derneği kuruluş yıldönümünü kutluyor.

T. Yardımsevenler Derneği Zonguldak Şubesi adına bir açıklama yapan başkan Emel Özdoğan, “19 Şubat 1928’de Mustafa Kemal’in ve silah arkadaşlarının Kurtuluş Savaşı sonrasında sosyal hayatın yapılandırılması aileye ve kadına yardım etmek için kurulan derneğin ilk başkanı Mevhibe İnönü hanımdır. Türkiye Yardım Sevenler Derneği 93 yıldır dil, din, ırk, etnik köken gözetmeksizin yardımlarını vatandaşların ihtiyaç sahibi olanlarına ulaştırmakta ve faaliyetlerini 132 şubesinde sürdürmektedir” dedi.

Özdoğan açıklamasında, “Zonguldak Yardım Sevenler Derneği ilimizde 1942 yılında Zehra Ataman hanım başkanlığında kurulup 79 yıldır faaliyetlerini ve çalışmalarını ileriye taşıyarak devam ettirmektedir. İnsanoğlunun en temel ihtiyacı olan yiyecek, giyecek, barınma, sağlık ve eğitim alanlarında derneğimiz projeler üreterek daha çok ihtiyaçlıya elini uzatabilmek için çalışmaktadır” diyerek şunları söyledi:

“Türkiye Yardım Sevenler Derneği ülke genelinde okullar, anasınıfları, öğrenci yurtları, hastane odaları ve okul derslikleri tefrişatı, yoksullara yardım, öğrenci bursları, eğitim amaçlı kurslar ve vs. projeler gerçekleştirmektedir. Çalışmalarını yaparken valilik, belediyeler, askeriye, emniyet, sağlık müdürlüğü, adliye, eğitim kurumları ve diğer kurum ve kuruluşları destek almaktadır. İhtiyaç sahibi vatandaşlardan gelen dilekçeler titizlikle araştırıldıktan, gerekli değerlendirmeler yapılıp ihtiyaçlılığı  tespit edilenlere yardım yapılmaktadır.

Üyemiz olan ya da olmayan tüm hayırsever dostlarımız derneğimizi maddi ve manevi destekleyerek güzel çalışmalar yapmamıza yardımcı olduğunuz için sizlere minnettarız. Sağolun.

Bu gün ülkenin dört bir yanında Türkiye Yardım Sevenler Derneği olarak toplum tarafından saygı ile kabul görüp destekleniyor isek, mirası bırakanların onurla, gururla, namusla işlerine sarılıp yardımları organize ettiğini ve bu vazifelerini layıki ile yerine getirmiş olduklarını göstermektedir. Biz de önceki dernek mensuplarının izlerinden gitme çabası içerisindeyiz.

Türkiye Yardım Sevenler Derneği temel ilkesi olan yolumuz da yolculuğumuz da uzun sözü bu yolculuğun çoğalarak devam edebilmesi için ülke genelinde hiçbir karşılık beklemeden sadece gönüllülük esası ile çalışmalarımız ihtiyaç duyulan alanda sürdürmeyi Zonguldak Yardım Sevenler Derneği Yönetimi ve üyeleri olarak vazife bilmekteyiz” (Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi