Maden  Mühendisleri Odası Başkanı Çağlar Öztürk yaptığı açıklamada, Zonguldak’ta yerel bir gazetede cami fotoğrafı ile çıkan bir paylaşımın yayınlandığını ve o paylaşımın bizimle anıldığını üzülerek okudum” dedi.
Öztürk açıklamasında,  “O fotoğraf Maden Mühendisleri Odasının olduğu alandan herhangi bir yerden çekilmiş olabilir. Oda lokalinin kapalı olduğunu ve Oda'nın uzun süredir lokal hizmeti vermediğini üyelerimiz, Zonguldak halkı ve maden mühendislerinin dostları bilmektedir” diyerek şunları söyledi:
“Odada; iki oda personeli ile Yönetim Kurulu üyeleri odanın rutin idari işlerini yapmak için bulunmaktadır. Ayrıca Odaya; gerekli belgeleri almak için gelen üyeler ve binada tamir/bakım işi yapan ustalar girebilmektedir. Fotoğrafı paylaşan şahıs maden mühendisi olmadığı gibi odamıza girip fotoğraf çekmesi de mümkün görülmemektedir.  Bu tip provakatif paylaşım ve davranışların  üyelerimiz ve Yönetim Kurulumuzca tasvip edilmesi mümkün değildir. 
Bizim üyemiz olmayan ve bizimle herhangi bir bağı bulunmayan birin paylaşımı şahsi davranışı olup kendisini bağlar. Bu paylaşımın bizimle bağlantısının kurulmasını da böylesi bir dönemde doğrusu manidar buluyor ve  anlamakta güçlük çekiyoruz. Maden Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu bir paylaşım ve açıklama yapacaksa altına imzasını atar ve sahiplenir. Bunun böyle bilinmesini isteriz” (Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi